در عرصه های مختلف هنری به مقام مادر پرداخته شده است، هنرمندان با معرفی کارهای خود سعی کردند که این روز را گرامی بدارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ روز مادر در هر کشور و فرهنگی تاریخ متفاوتی دارد و با یک دلیل مذهبی، تاریخی، ملی، سیاسی یا افسانهای از مقام مادر تجلیل میشود. در ایران نیز همزمان با ولادت بانوی بزرگوار حضرت فاطمه (س) -دختر پیامبر اکرم (ص) و همسر حضرت علی (ع) - روزی به نام روز زن و برای گرامیداشت مقام زن و مادر نام گذاری شده است.
جدا از هر فرهنگ و سنت و دلیلی که برای این مناسبت انتخاب شده است، روز مادر بهانهای برای تجلیل از مقام مقدس و قدردانی از زحمات و محبتهای مادران است. به طور قطع برای قدردانی از مادر نیازی به خرید هدیههای گرانقیمت و تجملی نیست؛ چیزی که یک هدیه را ارزشمند میکند ارتباط احساسی است که به واسطه آن پیش میآید.
گفتنی است، در عرصه های مختلف هنری نیز به مقام مادر پرداخته شده است، واژه ای یک کلمه ای اما با دنیایی از محبت و عاطفه که در هیچ جمله و شعر و داستانی خلاصه نمی شود.
هرچند هنرمندان زیادی تلاش کردند با هنر موسیقی و ترانه های خود به مقام مادر ادای احترام و ابراز علاقه کنند که در این باره می توان به آثاری همچون فیلم «مادر» زنده یاد علی حاتمی خواندن شعر مادر با صدای زنده یاد خسرو شکیبایی فیلم «خواهران غریب» ساخته آقای کیومرث پوراحمد و سروده های زیبایی که چند نسل از آن خاطره دارند.
ترانه سراهای زیادی از گذشته تا امروز در وصف مادر شعرهایی سروده و خوانندگان زیادی به زبانهای محلی آن اشعار را ماندگار کرده اند.