وزیر کشور گفت: با وزیر اقتصاد صحبت شده که با حل مسائل گمرکی، دستگاهها و ماشین آلاتی که بتوانند نیاز راهداریها و شهرداریها را حل کنند تا مقداری از کمبودهای استان در این زمینه برطرف شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز کردستان، احمد وحیدی در جلسه ستاد مدیریت بحران کردستان با بیان اینکه بارش برف اخیر در حوزه آب و کشاورزی نعمت بزرگی بود، افزود: اول سال در ارزیابی امسال، کم باران پیش بینی شده بود، ولی با عنایت الهی آنچه که محقق شد لطف و برکت الهی بود.
وزیر کشور ادامه داد: خالی بودن سدها و تشنه ماندن کشت و زرع باعث ایجاد دعدغه برای مردم شده بود، اما بارش موجی از شادی را به همراه داشت.
وحیدی وجهه دیگر بارشهای اخیر را تدبیر اتخاذ شده با توجه به کم سابقه بودن بارندکیها در کردستان برای مدیریت وضعیت و امدادرسانیها دانست و گفت: با وجود حجم بارش برف و برودت هوا، حادثه رانندگی و آسیب در کردستان رخ نداده است که بخاطر کنترل خوب و به موقع ترددها صورت گرفت و استاندار نیز به خوبی مدیریت بحران را اداره کرد.
وی از خدمات دستگاههای خدماتی و امدادرسان به ویژه داوطلبان هلال احمر در بارشهای اخیر در بازگشایی راهها و کمک به مردم تقدیر و اضافه کرد: کار صدا و سیما و رسانهها نیز در اطلاع رسانی خوب بود، در حالیکه عدهای سعی داشتند وحشت به دل مردم بیندازند.
وزیر کشور گفت: تشکیل صف در نانواییها بخاطر بارش برف امری حاد و غیرقابل قبول نیست، چراکه همه دستگاهها پای کار بودند و برخی میخواستند شرایط را غیرعادی جلوه دهند.
وحیدی با اشاره به برودت هوا و عدم قطعی گاز و برق و آب در شرایط سخت بارش سنکین برف، افزود: اگر قطعیهایی هم اتفاق افتاد به سرعت به مدار بازگشت و که همه این خدمات قابل تقدیر است.
وی از همه مسوولان به ویژه استاندار کردستان برای تدبیر و عملکرد خوب در راستای مدیریت بحران تقدیر کرد و ادامه داد: مسوولان و دستگاهها تمام تلاش خود را به کار گرفتند که غمی بر چهره مردم ننشیند.
وزیر کشور وجهه سوم را برخی کم و کاستیها و آن را طبیعی دانست که باید اصلاح شود و گفت: راهداری با ۴۰۰ دستگاه ماشین آلات در جادهها حضور داشته که از نظر تعداد خوب است، ولی زمانی که بارش سنگین بوده اشکال در تردد به وجود آمده که باید آمادگی خود را بیشتر کنیم.
وحیدی در ادامه اظهار داشت: آمادگیهایی برای تدبیر بلند مدت تری برای آینده به ویژه برای معابری که تردد در آنها سخت است و در بروز حوادث مردم با مشکل مواجه میشوند که باید با کمک خود مردم رفع کرد.
وزیر کشور منع تردد را در جادهها در بارشهای اخیر کار بسیار خوبی دانست و گفت: باید همه دستگاههای اجرایی استانها با استانهایی که دارای چنین مشکلاتی هستند در زمینه منع تردد همکاری داشته باشند.
وحیدی با اشاره به شایعه متوقف ماندن خودروها در مرز باشماق، ادامه داد: عدهای میخواستند با بزرگنمایی آرامش خاطر مردم را از بین ببرند که البته مجقق نشد.
وی اظهار داشت: پیگیری شده تا مبلغی به حساب استان واریز تا مسائل فوری و سریعتر رفع و فصل شود.
وزیر کشور ضمن قدردانی از روحانیون اهل تشیع و تسنن استان در زمینه آگاه سازی مردم در کنار رسانه ها، گفت: رسانه نیز همواره در کنار مردم بوده و نقش آفرینی کردند که باید قدر دانسته شود.
وحیدی با بیان اینکه امکانات شهرداریها محدود است، افزود: شهرداری نیز در خدمت مردم و برای مردم است و همیاری مردم کردستان بسیار ارزنده و موثر است.
وی تاکیدکرد: یکپارچگی و همدلی که در چنین صحنههایی بروز مییابد حاکی از ظرفیت بسیار بزرگ هملی و تلاش مشترک است و شعار تعاون، شعار انسانی که همه باید مد نظر داشته باشند.
وزیر کشور یادآور شد: همین شعار تعاون برگفته از قرآن، ارتش، سپاه و نیروی انتظامی را همراه با مردم کرده و ملت یکپارچهای هستیم و فرقی بین دولت و ملت وجود ندارد.
وحیدی با بیان اینکه دست مجاهدان در راه خدمت به مردم را میبوسیم، افزود: اسلام و نظام اسلامی مشکل یک نفر را مشکل همه معرفی میکند و این ارزشهایی والای انسانی سرمایه بزرگ حرکت به جلو است.
وی تاکید کرد: کردستان عزیز باید از همه لحاظ با روحیه تعاون و همدلی و پشت به پشت هم رشد کند.
وزیر کشور اظهار داشت: در زمینه آبادسازی هم باید از این صحنههای همدلی که ظهور و بروز یافت، همین روحیه و ظرفیت باید بکارگیری شود
لزوم بکارگیری توان ساماندهی نیرو و امکانات در بحرانها
استاندار کردستان هم با اشاره به بارش سنگین برف اخیر و بروز برخی مشکلات گفت: باید توان ساماندهی نیروها و ماشینآلات را در زمان بحران در استان تقویت کنیم و برنامهریزی لازم برای بسیج امکانات داشته باشیم.
اسماعیل زارعی کوشا اظهار داشت: امیدواریم در صورت بروز بحران یا بارش های سنگین، با برنامهریزی درست و آمادگی کامل، شاهد بروز مشکل در استان نباشیم.
وی با تقدیر از همراهی مردم و کمک آنان به دستگاهها در بارش های اخیر، افزود: فرسودگی ماشین آلات و سخت گذر و برف گیر بودن راه های استان، از جمله نقاط ضعف و چالش های منطقه است که می طلبد در این زمینه اقدامات اساسی انجام شود.
استاندار کردستان یکی از مشکلات موجود را عدم تامین حقوق پرسنل شهرداری ها دانست و اظهار داشت: همه شهردادی ها در مجموع با این مشکل مواجه هستند که باید چاره اندیشی شده و هرچه زودتر حقوق معوقه آنان پرداخت شود.
زارعی کوشا اضافه کرد: مجموعه شرایطی که در کردستان بود، یعنی بارش فراوان و برودت هوا و طولانی بودن بارش، در طول پنج دهه گذشته سابقه نداشته است.
وی به مشکلات و دغدعه های جدی آب در بانه و تاثیر بارش ها در کاهش این مشکل اشاره کرد و افزود: براساس گزارش دریافتی، از ابتدای سال آبی جاری تا پایان دی ماه، ۱۸۰ میلیمتر بارش ثبت شده است در حالیکه این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۱۶۹ و درازمدت ۱۷۹ میلیمتر بود که نشان از افزایش بارندگی در سال جاری دارد.
استاندار کردستان به ارتفاع ۲ متری برف در برخی نقاط استان اشاره کرد و ادامه داد: در مجموع طی ۶ روز، ۸۶ هزار کیلومتر باند و ۳۰ هزار کیلومتر معابر شهری و یک هزار و ۴۰۰ روستا (حداقل ۲ بار) برفروبی انجام سد.
وی گفت: همچنین در این مدت ۲۰ هزار تن شن و نمک در جاده های برون شهری و ۱۵ هزار تن هم در داخل شهرها استفاده شده و ۷۰۰ هزار تن برف جابجا شده است.
زارعی کوشا ضمن اشاره به اسکان پنج هزار گرفتار در برف در راهدارخانه ها و مساجد و پایگاه های هلال احمر، اظهار داشت: با وجود بارش های سنگین، وقوع سانحه و تصادف منجر به فوتی نداشتیم که جای تامل و خوشحالی است.
وی آمار امدادرسانی را ۶ هزار و ۷۸ مورد اعلام کرد و گفت: در این مدت، پنج هزار جیره خشک و یک هزار و ۶۰۰ بسته غذایی ۷۲ ساعته در بین مسافران و روستاییان گرفتار در برف توزیع شد، ضمن اینکه هفت مورد امدادهوایی، ۸۰ مورد انتقال مادران باردار به مراکز درمانی و نجات ۱۴ کوهنورد هم صورت گرفت.
استاندار کردستان به توزیع ۶ هزار تن آرد در سطح شهر سنندج اشاره کرد و ادامه داد: بارش سنگین برف و عدم امکان تردد در برخی از محلات شهرها از جمله سنندج به دلیل یخردگی، اعتراض مردم را بخاطر ازدحام در نانواییها در پی داشت که کمبود آرد و انتقال ان به نانوایی ها با کمک نیروهای نظامی و انتظامی برطرف شد.
یخ زدگی سه هزار و ۲۰۰ کنتور آب و ۲۵۰ مورد خاموشی برق در روستاها نیز از دیگر مواردی بود که زارعی به آن اشاره کرد و افزود: اطلاع رسانی به موقع، تشکیل ستاد مدیریت بحران و راه اندازی سامانه پیامکی از جمله نقاط قوت دستگاهها در زمان بارش برف در استان بود.
در این جلسه فرمانده سپاه بیت المقدس کردستان، فرماندهی انتظامی، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای و فرمانده لشکر ۲۸ پیاده کردستان و مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان به ارائه عملکرد دستگاه های متبوع در زمینه ارائه خدمات به مردم پرداختند.