مسؤولان نظام سلامت در دومین همایش و نمایشگاه بین المللی محصولات زیست فناوری پزشکی و صنایع وابسته تأکید کردند که ایران در زمینه تولید داروهای زیست فناورانه؛ رتبه اول آسیا را در اختیار دارد.
دکتر اکبر عبداللهی اصل با بیان اینکه کمتر از ۲۰ سال از آغار فعالیت ایران در این صنعت گذشته و توانسته است از خیلی کشورهای مدعی این حوزه جلو بزند افزود: در آسیا پیشرو هستیم و داروهای بسیاری را در ایران داریم که اگر میخواستیم اینها را وارد کنیم بودجه کافی برای این کار نداشتیم.
وی افزود: این صنعت هم تولید ناخالص داخلی را بالا برده و هم نیاز دارویی کشور را تأمین کرده است.
رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادر کنندگان محصولات زیست فناوری پزشکی ایران در گفتگو با خبرنگار ما گفت: برخلاف داروهای شیمیایی که سابقهای ۱۸۰ ساله دارد؛ اما با به وجود آمدن دانشهای جدید ژنتیکی، جهان از ۴۵ سال پیش به سمتی رفت که برای تشخیص و درمان بیماران؛ داروهای زیست فناورانه تولید کند.
آقای دکتر حسام الدین مدنی با تأکید بر اینکه ایران از ۲۵ سال پیش تا کنون تولید دارو در زمینه زیست فناوری را شروع کرده است، افزود: امروز ایران از نظر تنوع تولید محصولات بایوتک رده اول آسیا است و ۲۸ داروی متنوع را برای درمان بیماریهای صعب العلاج مختلف تولید میکند، اما از نظر توانمندی فناوری در رده سوم قرار داریم.
در دومین نمایشگاه بینالمللی محصولات زیست فناوری پزشکی و صنایع وابسته ۵۰ شرکت دارویی آخرین دستاوردهای زیست فناورانه خود را چون واکسنهایی برای پیشگیری و داروهایی برای درمان عرضه کردند.
آقای دکتر کارآگاه با اشاره به موفقیت یکی دیگر از واکسنهای ایرانی کرونا گفت: ما تولید قراردادی یکی از واکسنهای کرونا را بر عهده داشتیم که اکنون در انتهای مرحله سه کارآزمایی بالینی قرار دارد و در پایان بهمن وارد بازار میشود که بسیار مناسب نوبت سوم افراد است.
آقای دکتر امیرحسین عبدالغفاری نیز به عنوان مدیر عامل شرکت تولید کننده واکسن آنفولانزا ایرانی گفت: همه مراحل تولید و آزمایش واکسن نوترکیب چهار ظرفیتی آنفولانزای ایرانی سپری شده است و از سال آینده این آمادگی را داریم که بتوانیم با تولید ۴ میلیون دُز واکسن برای توزیع و استفاده هموطنان نیاز داخلی کشور را تأمین کنیم.
محصولاتی پیشرفته که اگر قادر به تولید آنها نبودیم واردات آن در این شرایط تحریمی ظالمانه بسیار سخت و پر هزینه بود.
دکتر بهرام دارایی رئیس سازمان غذا و دارو گفت: کشورهای معدودی در دنیا در حوزه تولید این داروها وارد شدهاند و کشور ما با وجود تحریمهای ظالمانه یکی از این کشورهاست که این افتخار بزرگی است.
علم قدرت است و ایران در زمینه تولید داروهای زیست فناوری در آسیا آنقدر خوش درخشیده است که کشورهای چین، کره جنوبی، ژاپن و هند با ما در حال رقابت هستند.
دکتر قانعی دبیر ستاد زیست فناوری در این باره گفت: مردم دیدند که سه ماه بعد از ورود کرونا کیت تشخیصی در دسترسشان بود و بعد از چند ماه تاخیر چند نوع واکسن ایرانی نیز در دسترس شان بود که این نشان دهنده قدرت ایران است.
تولید واکسنها و داروهای دام، طیور و آبزیان و حوزه غذا؛ گام بعدی داروهای حوزه زیست فناوری است.
دکتر ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: باید بتوانیم با استفاده از زیست بوم بیوتکنولوژی انسانی چه در بعد تجهیزات و چه در تولیدات دارو و مواد اولیه امنیت غذایی کشور را تضمین کنیم.
این نمایشگاه تجلی توانمندی ایران در عرصه تولید محصولات دارویی است؛ داروهای باکیفیتی که توانسته است علاوه بر تامین نیاز داخل با وجود موانع متعدد؛ به کشورهای مختلف جهان همانند کشورهای اروپایی نیز صادرات داشته باشد.