رئیس مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری بسیج: ساخت سرودهای فاخر و تأثیرگذاری آن در جامعه نشان از یک جریان مهم و اثر بخش در فرهنگ جامعه ایرانی دارد.
وی درباره سخنان مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت سرود گفت: ایشان می فرمایند یکی از خصوصیّات سرود این است که در جامعه فرهنگسازی می کند و سطح هم نمیشناسد؛ یعنی از سطوح بالای معرفتی و علمی و مانند اینها تا سطوح عامّهی مردم همه را با سرعت فرا می گیرد و سرود مثل هوای تازه، مثل هوای بهاری نفوذ می کند؛ هیچ لازم نیست وادار بشوند کسانی که آن را ترویج کنند، تقریظ بنویسند، شعر بگویند؛ نه، خود سرود وقتی که خوب تنظیم شد [اثر می کند]. ما این را امروز کم داریم؛ امروز به نظر می رسد که ما به این احتیاج داریم. به نظر من گفتن سرود خیلی خوب است، آهنگ های خوب روی آن گذاشتن بسیار خوب است.
وی افزود: این نشان می دهد که جریان سرود یک جریان مهم و اثر بخش و جریان ساز در فرهنگ جامعه ایرانی است، در سال 95 سرود نماهنگ «ارغوان» که محصول خانه موسیقی بسیج بود توسط مقام معظم رهبری تقدیر شد و در سال 98 سرود نماهنگ «ایران ما» نیز مورد تقدیر قرار گرفت. این همه نشان از اهمیت موضوع سرود است، هدف ما از تشکیل این جشنواره شناخت جریان سرود و گروه های سرود بود. تا بتوانیم تربیت و کشف استعدادهای نهفته و پنهان در سراسر کشور را که در حوزه سرود است شناسایی کنیم. در سال های اخیر توانسته ایم گروه های زیادی را شناسایی، ساماندهی، حمایت و هدایت کنیم و تاکنون بیش از 3 هزار گروه سرود دارای شناسنامه کاری هستند.
زیبایینژاد تأکید کرد: در بخش استانی؛ در 2 تا 3 سال اخیر در جشنواره های استانی، تولیدات باشکوه و فاخری ارائه شده است و امیدواریم بتوانیم یک جشنواره بین المللی تدارک ببینیم و با کمک حامیان خود یک کار فاخر و اثر بخش تولید کنیم، همچنین بخش ویژه این جشنواره پرداختن به شخصیت و مکتب سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس است.
در جشنواره سرود فجر، ابتدا مرحله استانی را برگزار میکنیم. سایتی برای ثبتنام در نظر گرفتهایم. همه گروهها در این سایت ثبت نام میکنند. این آثار باید در استودیو ضبط و در سایت بارگذاری شود. در این مرحله داوران استانی آثار را داوری میکنند. در مرحله اول داوری، 20 گروه انتخاب میشوند. از این میان 10 گروه تقدیر و به آنها هدایایی داده میشود. پنج گروه هم به مراکز صدا و سیمای استان معرفی میشوند تا در طول ایام نوروز سرودهایشان را در شبکههای استانی اجرا کنند. جشنواره سرود فجر در چهار بخش : گروههای سرود، بخش آکاپلا - همخوانیهای بدون موسیقی، بازخوانی سرودها و طرح و ایدههای نو اجرا میشود.
کارها در بخش بین الملل بطور جدی در حال انجام گرفتن است که حدود 8 کشور اعلام آمادگی برای حضور در جشنواره کرده اند و همچنین برای برگزاری کارگاههای آموزشی با معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگی و ارشاد اسلامی هماهنگی شده است تا برای کلیه گروههای سرود شرکتکننده در جشنواره (پس از اختتامیه استانی) کارگاه های آموزشی استانی برگزار شود تا بتوان شرایط را برای رشد، توانمندسازی و مهارت افزایی گروه های سرود سراسر کشور فراهم آورد.