دانشمندان فعال در حوزه زیست فناوری موفق به تولید دارو و واکسن مورد نیاز برای درمان بیماریهای متنوع شده اند، دانشی که ارزش افزوده بالایی برای کشور حاصل میکند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما.آقای دکتر کارآگاه در کنار تولید واکسن جدید نو ترکیب کرونا که تا پایان این ماه به بازار میآید، از تولید داروی نوترکیب پرکینرا برای درمان نوجوانان مبتلا به رماتیسم با استفاده از زیست فناوری میگوید.
وی ادامه داد:در پنج ماه گذشته بیش از نیم میلیون یورو ارز از صادرات این محصول حاصل شده است.
درمان بیماریهای نقص ایمنی و کلیوی هم حالابا داروهای تولید شده با استفاده از فناوری زیستی برای اولین بار در کشور فراهم شده است.
فلورگارد و پاپیلوگارد هم دو واکسن تولید شده نوترکیب است که جهت مقابله با آنفولانزا و سرطان دهانه رحم با دانش فنی بالا بومی سازی شده است.
این داروها و واکسنها با توسعه زیست فناوری تولید شده و اینجا در دومین همایش این حوزه فعالان این زیست بوم با هدف تعامل و توسعه ایدههای برتر دور هم جمع شدند، ایده هاییکه امروز با توسعه در مسیر رفع نیاز درمانی مردم قرار گرفته اند.
در حوزه زیست فناوری در جهان حدود ۵۰ دارو و واکسن پر مصرف وجود دارد که ۲۷ نوع آن توسط دانشمندان داخلی بومی سازی شده و ایران در این فناوری رتبه اول منطقه و سوم آسیا را داراست.
در زمان شیوع کرونا تولید کیتهای تشخیصی و بومی سازی واکسنهای متنوع کرونا، همگی نمونههایی ملموس از توانمندی دانشمندان زیست فناوریست که منجر به رفع نیاز کشور در بحران کرونا شد، توانمندی هاییکه در دومین همایش زیست فناوری قرار است در مسیر توسعه بیشتر قرار گیرد.