مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران با اشاره به این که در هشت ماه ابتدایی امسال ۲۱۳ نفر به علت سوختگی جان باخته اند بیشترین قربانیان سوختگی را مربوط به رده سنی ۲۰ تا ۳۵ سال عنوان کرد.
وی گفت: سوختگی یکی از علل مرگ و میر در جهان محسوب میشود که عوارض اجتماعی و اقتصادی وخیمی در اقتصاد کشورها نیز دارد.
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران با اشاره به این که در ایران سالانه ۷۵۰ هزار حادثه سوختگی رخ میدهد گفت: برخی بر اثر این حوادث فوت میکنند و یا به علت جراحات بسیار زیاد دچار نقص عضو میشوند و شاید شغل و کار خود را نیز از دست دهند و به نوعی سربار جامعه و خانواده شوند.
آقای فروزش گفت: با توجه به این که سوختگی عارضهای بسیار جدی و ماندگار در افراد ایجاد میکند و برای بازتوانی فرد نیاز به درمانها و جراحیهای بسیار متعدد و پیچیده است بهترین راه برای جلوگیری از این عوارض و صدمات بعدی که برای فرد ایجاد میکند پیشگیری از سوختگی است.
وی در همین ارتباط به آمار سوختگیهای منجر به فوت در هشت ماه ابتدایی امسال اشاره کرد و افزود: در این مدت ۲۱۳ نفر در استان تهران فوت کردند که ۱۵۸ نفر مرد و ۵۵ نفر زن بودند.
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران، شایعترین علل سوختگی منجر به مرگ را سوختگی در منزل به دنبال انفجار گاز خواند و گفت: از ۲۱۳ نفری که در هشت ماه ابتدایی امسال به دلیل سوختگی در استان تهران فوت کردند ۱۰۶ مورد شامل ۷۶ مرد و ۳۰ زن به دلیل سوختگی در منزل بوده است که باید تمهیداتی برای پیشگیری ازا ین موضوع اندیشیده شود.
آقای فروزش سوختگی با آتش را دومین عامل شایع خواند و افزود: در این مدت ۲۷ نفر به دلیل آتش گرفتگی جان باختند و سومین عامل شایع سوختگی با بنزین است که در مواردی استفاده نابجا از بنزین موجب سوختگی و در نهایت مرگ افراد شده است که در این مدت ۱۳ مرد و ۷ زن در این ارتباط فوت کردند.
وی گفت: شعله ور شدن وسایل نقلیه در تصادفات با ۹ فوتی و سوختگی به دنبال آبجوش سماور با چهار فوتی از دیگر علل مرگ و میر ناشی از سوختگی است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران افزود: بیشتر سوختگیها در رده سنی فعال و مولد جامعه رخ میدهد و مرگهای ناشی از سوختگی بیشتر در رده سنی ۲۰ تا ۳۵ سال مشاهده شده است.
دکتر فروزش گفت: سوختگی به دنبال حوادث خانگی هم در اطفال و کودکان شایعتر است که علت آن استفاده غلط والدین از لوازم گرمایشی و سماور است و در سوختگیهای مربوط به سماور، دستکاری پریز برق و سوختگی در حمام، شایعترین قربانیان، اطفال هستند.
وی افزود: سالانه ۷۵۰ هزار سوختگی در کشور رخ میدهد که ۲۵ درصد آمار حوادث مربوط به استان تهران است.
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران گفت: با توجه به این که سوختگی یکی از علل مرگ و میر و عامل بسیاری از نقص عضوهاست حتما برای جلوگیری از آن باید تمهیدات لازم را در رعایت موارد ایمنی در کارگاهها رعایت کرد و حتما باید در نحوه استفاده از وسایل گازسوز به اطفال آموزش داد و آموزشهای همگانی به مردم و همچنین در مدارس و کارگاهها و مکانهای تولیدی میتواند تا حد بسیار زیادی از سوختگی پیشگیری کند.