اتصال همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: تا پایان سال ۱۴۰۱ همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار به شبکه ملی اطلاعات متصل میشوند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما آقای عیسی زارع پور در مراسم اتصال هزار روستا به شبکه ارتباطات پایدار و پرسرعت که به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار شد، از همه مدیران استانی در عرصه ارتباطات درخواست کرد مسائل را به گونهای مدیریت کنند تا نیازهای محلی از تملک زمین گرفته تا جاده و برق و زیرساختهایی که لازم است فراهم شود و در گام آخر بتوان ارتباطات را برقرار کرد.
وی با اشاره به اینکه دولت سیزدهم بنا دارد تا پایان سال ۱۴۰۱ همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار را به شبکه ملی اطلاعات متصل کند از همه مسئولان و مدیران وزارتخانه خواست همت خود را برای تحقق این برنامه مضاعف کنند.
وی با اشاره به اینکه امروز زندگی بشر با فناوری اطلاعات زیر و رو شده و این روند همه حوزههای زندگی را تحت تاثیر قرار داده است، گفت: حتی در ملاقات با نمایندگان مجلس شورای اسلامی با درخواستهای آنها مبنی بر برقراری هر چه سریعتر ارتباطات در حوزههای انتخابیه روبرو میشویم و گاهی اوقات میگویند که ما به ارتباطات بیش از جاده و برق نیاز داریم.
وزیر ارتباطات گفت: فراهم کردن زیرساختهای ارتباطی در جای جای کشور از اهداف دولت سیزدهم است که البته دولتهای گذشته هم اقداماتی کرده اند و باید در دولت سیزدهم به سرعت ادامه پیدا کند.
آقای زارع پور گفت: از حدود ۴۰ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار در کشور حدود ۴ هزار روستا ارتباطات بی کیفیت دارند و حدود ۳ هزار و ۵۰۰ روستا هم به معنای واقعی میتوانیم بگوییم که ارتباطاتی ندارند و به همت همکارانم اتصال این ۴ هزار روستا به شبکه ملی اطلاعات در دستور کار قرار گرفت و با هزار سایتی که امروز در برخی استانها به ویژه سیستان و بلوچستان راه اندازی شد، ۷۸۰ روستا صاحب دیتا (داده ها) میشوند و کیفیت ارتباطی ۲۵۰ روستا هم ارتقا پیدا میکند.
وی گفت: با فراهم شدن زیرساختهای لازم میتوانیم گامهای بسیار خوبی برای توسعه و آبادانی روستاها، اشتغال، گردشگری و کشاورزی، گلخانه و دامداری هوشمند برداریم.
زارع پور افزود: هم اکنون از اینترنت اشیاء برای مدیریت دامداریها استفاده میشود و در حوزه فروش صنایع دستی کشورمان در شبکههای جهانی باید ظرفیت هایمان را ارتقا دهیم که موجب افزایش هر چه بیشتر جذابیت، آبادانی و عمران روستاها شود و ما قطعا در این مسیر نیازمند توسعه نرم افزارهای کاربردی یا اپلیکیشنها و سکوهای ارائه کننده خدمات هستیم و همه باید پای کار بیایند.
آقای زارع پور در حوزه فرهنگی هم به دغدغههای وزارتخانه در حفاظت از حریم خانوادهها اشاره کرد و گفت: اقدامات متعددی را در این زمینه با کمک دستگاههای دیگر شروع کرده ایم که در یکی از روزهای دهه فجر که به عنوان روز خانواده و فضای مجازی نامگذاری شده است، اطلاع رسانی خواهیم کرد.
وی گفت: اقدامات ویژه دیگری هم داریم که نمونه آن برقراری فضای امن برای کودکان، نوجوانان و خانوادهها در بستر شبکه جهانی ارتباطات است.
وزیر ارتباطات گفت: تا یک ماه آینده حدود ۹ طرح بزرگ دیگر را هم رونمایی خواهیم کرد که بزرگترین این طرحها پنجره واحد دولت الکترونیک و گام نخست فیبر نوری نقاط (FTPX) خواهد بود.
توافق با وزارت نیرو برای توسعه فیبر نوری
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات توسعه طرح فیبر نوری را نیازمند تعامل همه دستگاهها خواند و گفت:در همین ارتباط توافقات خوبی با وزارت نیرو برای استفاده از شبکه توزیع برق کشور در اجرای این طرح انجام گرفت.
آقای عیسی زارع پور در حاشیه مراسم اتصال هزار روستای کشور به شبکه ملی اطلاعات در جمع خبرنگاران افزود: امروز شاهد بودید که ما در دورافتادهترین روستاها در اردبیل شاهد سرعت مناسب شبکه بودیم و امیدواریم حدود سه هزار و ۵۰۰ روستایی که فاقد هر گونه ارتباطات دیتا و سه هزار و ۵۰۰ روستای دیگری که ارتباطات ناپایداری دارند در چهار مرحله تا پایان سال آینده و در صورت تامین منابع لازم به شبکه ملی اطلاعات وصل کنیم.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چقدر زیرساختهای این اقدام فراهم است؟ افزود: زیرساختهای ما شامل توسعه ارتباطات سیار و عمدتا نسل چهارم اینترنت است که ما به دنبال این هستیم که ارتباطات سیار را با فناوریهای ADSL و VDSL و در قالب کلان طرح فیبر نوری که دو هفته آینده آغاز به کار میکند بتوانیم روستاهای در مسیر را صاحب فیبر نوری کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت:ما برنامه داریم تا ۲۰۰ میلیون پورت فیبر نوری را تا پایان دولت سیزدهم در سراسر کشور راه اندازی کنیم که کاری بزرگ و نیازمند عزم ملی است.
آقای زارع پور گفت: همه این اقدامات در لایه دسترسی است که اپراتورها انجام میدهند و این نیازهای اطلاعاتی و ترافیک در شبکه زیرساخت را برقرار میکند.
وی افزود: شبکه زیرساخت و مادر مخابراتی کشور هم که در اختیار شرکت ارتباطات زیرساخت است ظرفیت ۳۰ ترابایتی در ثانیه دارد که کل ترافیک ما ۱۰ ترابیت در ثانیه است و ما تا پایان دولت سیزدهم بنا داریم آن را به ۱۰۰ ترابیت در ثانیه برسانیم که هم اکنون قرارداد ۲۰ ترابایت در ثانیه با استفاده از تجهیزات بومی منعقد شده است که عملیات اجرایی آن در دهه فجر آغاز میشود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا برای تحقق ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری برنامه زمان بندی شده هم دارید؟ گفت: این کاری ملی است که همه باید پای کار بیایند و اگر ما با قاطعیت میگوییم که باید این ۲۰ میلیون پورت انجام شود به جهت همگرایی ایجاد شده در دولت سیزدهم میان بخشهای مختلف است و من دیروز با وزیر نیرو توافقات خوبی داشتم تا از شبکه توزیع برق کشور بتوانیم استفاده کنیم برای این که طرح گسترش فیبر نوری با سرعت بیشتری جلو برود.
آقای زارع پور افزود: قطعا همکارانم در وزارت کشور و شهرداریهای سراسر کشور هم باید پای کار بیایند تا این طرح ملی به نتیجه برسد.
وی گفت: شرایط توسعه فیبر نوری دقیقا مشابه زمانی است که در کشور داشت گازکشی صورت میگرفت و همان طور که آن زمان همه به میدان آمده اند باید در خصوص توسعه فیبر نوری هم نهضتی در کشور به راه بیفتد و من این اراده را در دولت سیزدهم میبینم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در دهه فجر امسال شاهد برنامههای کلان و زمان بندی شده وزارت ارتباطات خواهیم بود و تعداد زیادی پورت آماده واگذاری در دهه فجر اعلام میشود که مردمی که در آن مناطق هستند بهرهمند خواهند شد.
۸۰ درصد بار ترافیکی اینترنت، روی تلفن همراه است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: یکی از دلایل عمده کندی اینترنت به سبب این است که ۸۰ درصد نیاز ترافیکی مردم روی تلفن همراه آمده است در صورتی که باید این میزان به سمت ارتباطات ثابت منتقل شود.
آقای عیسی زارع پور در جمع خبرنگاران در ادامه، در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چرا سرعت اینترنت در ماههای اخیر به ویژه در تهران و سایر کلانشهرها پایین آمده و اختلالات در مکالمات هم بیشتر شده است؟ افزود: کار اساسی و اصولی که باید مانند همه کشورهای پیشرفته انجام شود توسعه ارتباطات ثابت است و ما باید بیشتر نیازمندیهای مردم را به سمت ارتباطات ثابت هدایت کنیم.
وی گفت: این معنا ندارد که وقتی مردم در منزل هم هستند برای ارتباطات خود از گوشی تلفن همراه استفاده کنند و، چون در گذشته آن طور که بایست شبکهها توسعه نیافته و ۸۰ درصد نیاز ترافیکی مردم روی تلفن همراه آمده است در حالی که ارتباطات سیار و فرکانسهای واگذار شده به اپراتورها محدودیت دارند و اگر روند به همین شکل ادامه پیدا میکرد قطعا اوضاع مان به مراتب بدتر میشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ما از ابتدای دولت سیزدهم توسعه ارتباطات ثابت را به عنوان راهکار بلند مدت در دستور کار قرار داده ایم و در کوتاه مدت هم اقداماتی انجام شد و امسال قریب نیم میلیون پورت فیبر نوری را راه اندازی میکنیم تا مسیر با سرعت ادامه پیدا کند.
آقای زارع پور گفت: این راهکار میان مدت و بلندمدتی است که باید انجام شود و قطعا نسبت ۸۰ به ۲۰ که وجود دارد باید برعکس شود و ترافیک اصلی مورد نیاز مردم از طریق خطوط ثابت تامین شود تا از این طریق شاهد رضایتمندی بیشتر مردم هم باشیم.
وی افزود: ما باید روی ارتباطات ثابت سرعت چندصد مگابایتی را در اختیار مردم قرار دهیم تا هموطنان ما شاهد تجربه کردن این سرعتها باشند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: براساس آماری که دیروز دیدم سرعت ارتباطات سیار ما حدود ۲۴ مگ بود که تغییر آن نسبت به ماه گذشته حدود یک مگ بود و ارتباطات ثابت ما ۹ است که کمی افزایش پیدا کرده است، اما به هیچ وجه این سرعت شایسته مردم عزیزما نیست مخصوصا با توجه به این که خیلی از کسب و کارها، فعالیتها و زندگی مردم به ویژه در دوران کرونا وابسته به ارتباطات پرسرعت شده است.
آقای زارع پور افزود: ما برنامههای متعددی داریم و در لایههای مختلف و دسترسی اپراتورها و زیرساخت و حوزه ترافیک بین المللی برنامههای متعددی پیش بینی کرده ایم که شاهد افزایش کیفیت شبکه در ماههای آینده خواهیم بود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که در توافق ایران و چین آیا برای توسعه نسل پنجم اینترنت مذاکره کرده اید؟ گفت: ما در همکاریهای مان با کشورها از جمله چین به دنبال توسعه فناوریهای لازم در حوزه نسل پنجم اینترنت و کیفیت بخشی به حوزه ارتباطات ثابت هستیم و توسعه حضور پلتفورمهای ایرانی در کشورهای همسایه را نیز در دستور کار داریم که هم اکنون ظرفیتهای خوبی در کشورهای دیگر هم وجود دارد و ما میتوانیم تبادل توانمندی کنیم تا موجب رشد و توسعه صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات در کشور شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چرا برخی روستاها از فهرست توسعه ارتباطات خط خورده اند؟ افزود: ما در ابتدای دولت سیزدهم شاهد بودیم که حدود چهار هزار روستا هیچ نوع ارتباط دیتا نداشتند و ارتباطات حدود سه هزار و ۵۰۰ روستا هم ناپایدار بود و قطعا اولویت با روستاهایی است که هیچ ارتباطی در آن برقرار نشده است و در کنار آن به موازات برای برطرف کردن مشکلات ارتباطی روستاهایی که ارتباطاتشان ناپایدار است تلاش میکنیم.
آقای زارع پور گفت: البته این کاری سنگین است و ما با روستاهایی مواجه ایم که زیرساختهای اولیه مانند جاده و برق ندارند و عمده روستاهای باقی مانده در طرحهای ما با پراکندگی روستایی و مناطق صعب العبور مواجه اند که نیازمند کاری ویژه هستند و قبلا ما هر سایتی را که راه اندازی میکردیم دو تا سه روستا را پوشش میداد و اکنون به میانگین یک و نیم روستا تقلیل پیدا کرده است و در برخی جاها برای هر روستا باید یک سایت زده شود.
وی گفت: ما کار سنگینی در پیش رو داریم و از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بررسی لایحه بودجه سال آینده تقاضای همراهی داریم تا اعتبارات لازم را پیش بینی کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا برای تامین نیازهای مردم در باند بین الملل هم برنامه دارید؟ افزود: ما هیچ محدودیتی در این زمینه نداریم، اما باید ظرفیتهای داخلی خود را تقویت کنیم تا بتوانیم نیازمندیهای مردم را به حوزههای مختلف مبنی بر پلتفورمهای بومی فراهم کنیم تا شاهد قطعی ارتباطات بین الملل نباشیم که نمونه آن اختلال یکی دو ماه پیش بود که موجب قطعی هفت درصدی در ترافیک بین المللی شد و ما باید کاری کنیم تا زندگی و کسب و کار و روزمره مردم تحت تاثیر قرار نگیرد.
آقای زارع پور افزود:همزمان که با حمایت از پلتفورمهای داخلی به توسعه اقتصاد دیجیتال کمک میکنیم باید همه نیازمندیها در حوزه ترافیک بین الملل را هم فراهم کنیم.
وی گفت: کارگروه اقتصاد دیجیتال هم در دولت شکل گرفت و نگاه دولت سیزدهم به حوزه آی سی تی، نگاه فرصت محور است و ما اعتقاد داریم با استفاده از این فرصتها میتوان عقب ماندگیهای تاریخی در بسیاری از حوزهها را جبران کرد و قطعا این ظرفیت در کشور با وجود جوانان نخبه مان وجود دارد.