مدیرکل دیوان محاسبات استان از جذب ۹۹ درصدی اعتبارت هزینه ای، تمکلی داراییها و شرکتهای دولتی توسط دستگاههای اجرایی خبر داد.
اسماعیل کیهان با بیان اینکه دیوان محاسبات ۱۳۰ دستگاه اجرایی شامل وزارت خانه، موسسات وشرکتها را بررسی میکنند، افزود: نتیجه این گزارش، در تفریغ بودجه درج میشود.
وی وضعیت بودجهای استان تا پایان آبان ماه امسال را هفت هزارو ۸۰۰ میلیارد تومان در حوزه هزینه ای، تملک و منابع شرکتهای دولتی عنوان کرد و ادامه داد: اعتبارات مصوب هزینهای دو هزار و ۷۳۰ میلیارد تومان بوده که تخصیص آن دو هزار و ۱۸۷ میلیارد بوده که این مبلغ دو هزار و ۶۸ میلیارد تومان به صورت ۹۹ درصد جذب شده است.
مدیرکل دیوان محاسبات استان اعتبارت تملک دارایی مصوب تا پایان آبان ماه امسال در استان را دو هزارو ۱۳۳ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: از این مبلغ ۹۰۱ میلیارد تومان تخصیص بوده که ۱۹۸ میلیارد تومان جذب شده است.
وی درصد جذب تخصیص اعتبارات تملک داراییهای استان را ۲۲ درصد عنوان و افزود: این آمار خوبی برای استان نیست و از دستگاههای اجرایی انتظار داریم در این فرصت باقی مانده تا پایان سال مالی این اعتبارات را جذب کنند.
کیهان اعتبار منابع داخلی شرکتهای دولتی را دو هزار و ۹۳۷ میلیارد تومان نام برد و بیان کرد: از این مبلغ هزار و ۷۷۳ میلیارد تومان تخصیص و هزار و ۷۴۷ میلیارد تومان جذب شد.
وی پیش بینی درآمدهای عمومی استان را ۷۲۹ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: از این مبلغ ۵۱۸ میلیارد تومان وصول که معادل ۷۱ درصد است.
مدیرکل دیوان محاسبات استان پیش بینی درآمدهای دانشگاهها را ۴۱۳ میلیارد تومان عنوان و بیان کرد: ۲۸۷ میلیارد تومان وصول که معادل ۶۹ درصد محقق شد.
وی نتیجه پیگیریهای دیوان محاسبات در استان در هشت ماهه ابتدای امسال را واریز ۱۰ میلیارد تومان به حساب خزانه عنوان کرد و ادامه داد: این مبلغ، مربوط به پرداختیهای مازاد و خلاف مقررات به اشخاص حقیقی بوده است.
کیهان اعلام کرد در راستای سیاست های پيشگيرانه دیوان محاسبات مبلغ ۳۸۳ میلیارد تومان به حساب دستگاههای اجرایی واریز شده و مبلغ ۱۳۲ میلیارد تومان حاصل اقدامات پیشگیرانه، بدون واریز وجه، تلاش همکاران بوده است.
وی به اقدامات این سازمان برای جلوگیری از فرسایشی شدن طرحهای عمرانی ناتمام و رها شده در استان اشاره داشت و افزود: مکاتبات لازم با دستگاههای اجرایی و وزارت خانهها انجام شده این طرحها هر چه سریعتر به سرانجام برسد.
مدیرکل دیوان محاسبات استان به تسهیلات بانکها و برخی دستگاهها به برخی افراد در راستای اشتغال زایی برای ایجاد طرحها گفت: در این راستا مکاتبات لازم انجام شده و در دستور کار ماست که از تسهیلات انحرافی جلوگیری شود.
وی با توصیه به مدیران و فرمانداران جدید گفت: با توجه به طرحهای ناتمام که در استان وجود دارد فرمانداران از ریز کردن و خرد کرن اعتبارت به طرحهای دیگر جلوگیری کنند.
کیهان رویکرد جدید دیوان محاسبات را مبتنی برمردم پایه بودن و فناورانه عنوان کرد و گفت: در این راستا سیاستهای پیش گیرانه یعنی راه اندازی سامانه ۱۹۸ است که مردم میتوانند مشکلات را در رابطه با بودجه و طرحهای عمرانی با تماس با این سامانه در میان بگذارند که با حفظ محرمانه بودن اطلاعات، دیوان به صورت جدی ورود پیدا میکند و اقدامات لازم را انجام خواهد داد.
وی اثر بخشی گزارش تفریغ بودجه را دومین رویکرد تیم مدیریتی جدید دیوان نام برد و یادآور شد: گزارش تفریغ بودجه در سنوات قبل تقدیم مجلس میشد، اما به علت اینکه بعد از تصویب قانون بودجه تقدیم هیات رئیسه میشد اثر بخشی خاصی نداشت، اما گزارش تفریغ بودجه سال ۹۹ چهار ماه زودتر در پایان شهریور ماه سال ۱۴۰۰ تقدیم مجلس شد.
مدیرکل دیوان محاسبات استان عنوان کرد: گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۰ تا پایان تیرماه ۱۴۰۱ تقدیم مجلس میشود.
وی به گزارش ضمنی دوماهه دیوان محاسبات در راستای گزارش تفریغ بودجه در سال جاری اشاره داشت و افزود: گزارش هشت ماهه تهیه و تنظیم شده و گزارش ده ماهه نیز در مرحله پایانی است که هدف از این گزارش جلوگیری از انحرافها و ترک فعلها توسط دستگاههای اجرایی است.