رئیس دانشگاه بلگراد گفت آماده گسترش همکاریهای علمی، آموزشی و فرهنگی با دانشگاه تهران هستیم.
ولادان جوکیچ رئیس دانشگاه بلگراد با رشید حسن پور سفیر جمهوری اسلامی ایران دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار که امیر پورپزشک رایزن فرهنگی سفارت کشورمان و سعید صفری استاد زبان فارسی دانشکده زبان شناسی دانشگاه بلگراد نیز حضور داشتند، رئیس دانشگاه بلگراد ضمن ابراز خرسندی از این نشست با بیان این که دانشگاه بلگراد مهمترین مرکز آموزشی در منطقه بالکان به شمار میرود و در حال افزایش ظرفیتهای خود برای جذب دانشجویان از جمله در قالب بورسیه "جهان در صربستان" است، به ظرفیتهای بالای دانشگاهی در ایران اشاره و ابراز امیدواری کرد که این امکانات گسترده علمی و دانشگاهی در خدمت توسعه روابط بین دانشگاههای دو کشور قرار گیرد.
وی با تاکید بر اینکه امضای یادداشت تفاهم نامه گسترش همکاریهای علمی، آموزشی و فرهنگی با دانشگاه تهران میتواند برای تعمیق درک مشترک فرهنگی و توسعه همکاریهای علمی در حوزه تبادل استاد و دانشجو و انجام پروژههای مشترک علمی بین دو کشور مؤثر واقع شود، از همکاری با دانشگاههای ایران برای اجرای پروژههای مشترک در چارچوب برنامه "اراسموس" استقبال و حمایت کرد.
سفیر کشورمان نیز با اشاره به سابقه ۳۰ ساله همکاریهای فرهنگی بین دو کشور تاکید کرد با توجه به اهمیت زیربنایی این همکاریها اراده طرفین همواره در بالاترین سطوح مدیریتی بر توسعه همکاریهای دوجانبه است.
حسن پور همچنین با اشاره به اهمیت تبادل دانشجو و همکاریهای علمی و دانشگاهی بین دو کشور که سابقه طولانی دارد، گفت خوشبختانه این ارتباطات در حال احیا شدن و بازگشت به عظمت گذشته است وی همچنین از رئیس دانشگاه بلگراد برای سفر به ایران و امضای یادداشت تفاهم نامه همکاری با دانشگاههای ایران دعوت بعمل آورد.
در سال تحصیلی۲۰۲۲ بالغ بر ۳۸۰ دانشجوی دانشگاه بلگراد در حال یادگیری زبان فارسی هستند و این یکی از دلایلی است که دو طرف ایجاد کانال ارتباطی دائمی بین جوامع دانشگاهی بلگراد و تهران را خواستار هستند.
دانشگاه بلگراد بزرگترین دانشگاه صربستان به شمار میآید و از ۳۳ دانشکده و ۱۱ مؤسسه علمی- تحقیقاتی تشکیل شده است که مدارک کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای آن در اتحادیه اروپا و جهان اعتبار دارد.
دانشگاه بلگراد با قریب به ۱۶۰ سال قدمت بیش از هفت هزار عضوهیات علمی و کارمند دارد و در آن افزون بر ۹۰ هزار دانشجو در ۱۵۰ رشته در مقطع کارشناسی و بیش از یک هزار و ۸۰۰ نفر در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا مشغول به تحصیل هستند.