رییس کل دادگستری استان قزوین گفت: باید برنامه ریزی برای حفاظت از باغستان با تشکیل کارگروه فنی صورت گیرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، علی شعبانی در کارگروه نظارت و پیگیری حقوق عامه افزود: باید برنامه ریزی برای
شعبانی اضافه کرد: در حال حاضر در شورای باغستان، شهرداری قزوین، حفاظت از محیط زیست، میراث فرهنگی و جهاد کشاورزی به عنوان متولیان این گنجینه سبز مطرح هستند، اما هیچکدام تکلیف و وظیفه اثرگذاری ندارند تا ما بتوانیم با متخلف و کوتاهی کننده در این حوزه برخورد کنیم.
این مسوول قضایی گفت: باغستان سنتی قزوین بیش از هزار سال دارای مالکان خصوصی بوده و با برنامه دولتی نمیتوان آن را مدیریت کرد.
وی همچنین اضافه کرد: ورود دولت به این حوزه کار اشتباهی است مگر اینکه جاذبه برای صاحبان آن ایجاد و مشکلات آنها را مرتفع کند.
شعبانی گفت: هردستگاهی در حوزه اختیارات خود باید در این زمینه تلاش کند تا از وضعیت فعلی بیرون بیاییم وگرنه با این روند، مشکلات باغستان سنتی قزوین به صورت ریشهای حل نخواهد شد.
دادستان عمومی و انقلاب قزوین هم گفت: موضوع باغستان، یک مشکل چندین ساله است و نباید انتظار داشته باشیم طی چند جلسه این مشکل حل شود.
قاسمی افزود: تعدد دستگاهها در این حوزه از دستگاههای اجرایی تا قضایی باید نقطه قوت باشد که نشان میدهد همه دستگاهها در این حوزه وظیفه دارند و هم افزایی و استفاده از ظرفیتها شکل گرفته است.
قاسمی اظهار داشت: متاسفانه این تعدد دستگاهها در این حوزه به معنی موازی کاری و تداخل در کارها فرض شده که باید این دیدگاه تغییر کند.
وی با بیان اینکه این شیوه مدیریت جوابگو نیست و باید اصلاح شود و تغییر کند، گفت: مالکان خصوصی در عرصه مدیریت باغستان سنتی قزوین باید نقش بیشتری داشته باشند و باید در راس مدیریت باغستان، نماینده باغداران حضور یابند.
دادستان افزود: دولتی کردن باغستان با روح قوانین ما همخوانی ندارد و از بودجه و اعتبارات دولتی نباید در این حوزه استفاده شود و دولت تنها به نوعی سیاستگذار این حوزه باشد.
قاسمی اضافه کرد: در حال حاضر در استفاده از بیت المال با محدودیت مواجه هستیم و باید انگیزه در مالکان ایجاد شود تا از این پهنه با حفظ بعد تاریخی آن صیانت شود.
وی افزود: ما این موضوع را در شورای باغستان مطرح میکنیم و کمک خواهیم کرد تا پیوست حقوقی آن ایجاد شود و باید باغستان را زنده کنیم نه اینکه آن را با تنفس مصنوعی زنده نگه داریم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین هم گفت: باید کاربری مکمل برای باغستان سنتی قزوین تعریف شود تا بتوان برای صیانت و احیای این پهنه سبز گران سنگ اقدام کرد.
مهدی رجحانی افزود: این باغستان طی یک فرایند ارگانیک طی هزاران سال حفظ شده و به امروز رسیده، ولی چون روی آن اسم یک دستگاه گذاشته شده در حفظ آن موفق نبوده ایم.
وی اظهار داشت: هر اقدامی در این حوزه باید با حضور باغداران باشد و آنها مخالفتی با ارایه برنامههای موثر برای ارتقا و بهبود وضعیت باغستان نخواهند داشت.
رجحانی افزود: باغستان سنتی میتواند درآمدی معادل همه شهرکهای صنعتی استان با برنامه ریزی و حفظ هویت خود داشته باشد و در این زمینه تخصیص پول دولتی و بودجه مشکل باغستان را حل نمیکند، چون باغستان میتواند علاوه بر درآمدزایی مضاعف موجب توسعه استان نیز شود.
وی با بیان اینکه باید کاربری مکمل را برای باغستان تعریف کنیم، اضافه کرد:، چون این پهنه سبز در مجاورت شهر و مراکز صنعتی قرار گرفته و توسعه شهر را مختل کرده، حاکمیت باید نقش مکمل را برای آن با حفظ تمامی کارکردهای گذشته آن تعریف کند.
رجحانی گفت: مدیریت جدید استان، این پهنه را فرصت توسعه استان با حفظ همه کارکردهای گذشته میداند که میتواند به نقطه قوت و مزیت گردشگری استان تبدیل شود.
وی با بیان اینکه تزریق بودجه دولتی برای صیانت از باغستان درست نیست، گفت: دستگاههای دولتی باید نقش رگلاتور و تنظیم کننده را در این حوزه داشته باشند و یک برنامه جامع برای حل مشکل بدون رویکرد سلبی و بلاتکلیفی صاحبان باغستان تدوین کنند.