همایش لجستیک چابهار با حضور مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور در منطقه آزاد چابهار برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز سیستان و بلوچستان، مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور در این همایش گفت: اصل این است که در چنین همایشهایی بخشهای مختلف مربوط با این موضوع لجستیک بتوانند همدیگر را پیدا کنند و با هم تبادل نظر کنند.
سعید محمد تاکید کرد: حدود ۲۷ مجموعه در گمرکات و مرزهای ما مستقر است و وظیفه دارند فرآیندهای ترانزیتی را تسهیل کنند.
وی افزود : مناطق آزاد ظرفیت بالایی دارند از ۷۴ گذرگاه زمینی ۳۰ گذرگاه در مناطق آزاد است و تعداد پست اسکلههایی که در کشور در حال بهرهوری است ۹۹ پست اسکله در مناطق آزاد و ۱۴ پست اسکله هم در حال ساخت است..
وی گفت: یکی از موضوعاتی که به جدیت دنبال میکنیم مناطق آزاد مشترک است ، در تک تک گمرکات و مرزهایی که ما با کشورهای همسایه و غیر همسایه داریم امکان ایجاد مناطق آزاد مشترک وجود دارد .
وی ادامه داد: اگر بخواهیم بحثهای لجستیکیمان تقویت شود چند حوزه را باید برنامهریزی کنیم، نخست بحث زیرساختها است که در بخشهای مختلف ریلی، جادهای که نیاز به منابع دارد و درحال پیگیری است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهاردر این همایش گفت: چابهار به عنوان یکی از چهار شهر لجستیکی کشور در سند آمایش لجستیک معرفی شده و قرار است پایتخت دریایی ایران شود.
کرد افزود: حوزه صنعت ،پتروشیمی و فولاد ویژگی بارزمنطقه ازاد چابهار است فعالیت دراین حوزه ها،نیازمند شبکه و شریان ارتباطی قوی است
وی با اشاره به اینکه در دو دهه گذشته وزن نهادههای تولید در قیمت تمام شده کالا تغییر اساسی داشته است عنوان کرد:یکی شدن تکنولوژی، کاهش فاصلههای مواد اولیه وتجهیز واحدهای تولیدی با ابزارهای جدید حمل و نقل خصوصا کشتیهای اقیانوسپیما و پهنپیکر امکان جابجایی نیروی انسانی و کارکردن ازرا دور، موجب ایجاد رقابت بین تولید کنند گان نهادههای تولیدی
شده است.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد چابهارگفت:هدف ما در نشستهای تخصصی لجستیک، ایجادهمفکری ،رسیدن به تصمیمهایی است که منجر به کاهش فرآیند ،سهولت ،روانسازی حمل و نقل و ترانزیت و ایجاد ارزش افزوده بیشتر و بهبود فرآیندها شود.
همایش ملی لجستیک چابهار با حضور مقامات کشوری و متخصصان حوزه حمل و نقل ترکیبی در محل نمایشگاههای بینالمللی منطقه آزاد چابهار برگزارشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، این رویداد امروزدر قالب همایش، نمایشگاه و ششمین کارگروه ملی دیپلماسی حمل و نقل و ترانزیت با محوریت برونرفت از چالشهای لجستیکی چابهار آغاز و تا روز شنبه ادامه خواهد داشت.
توسعه زیربناهای حمل و نقل و ارتباطات یکی از اهداف سازمان همکاری اقتصادی است و قرار است تفاهمنامهای میان سازمان منطقه آزاد چابهار و وزارت امور خارجه در راستای واگذاری ۱۰۰ هکتار زمین برای احداث منطقه لجستیک کشورهای عضو این سازمان منعقد شود.
چابهار که تنها بندر اقیانوسی و پایتخت دریایی ایران را به خود اختصاص داده و به آبهای آزاد بینالمللی متصل است طی سالهای اخیر مورد توجه کشورهای زیادی قرار گرفته است چراکه با موقعیت راهبردی خود میتواند برخی کشورهای همسایه و محصور در خشکی را از طریق دریا به دیگر نقاط دنیا ارتباط دهد. این ارتباط، از طریق شبکه لجستیکی به صورت جادهای، خطوط ریلی، دریایی و هوایی برقرار میشود.