در مراسمی از کتاب "اردمین در گذر زمان" در ساوه رونمایی شد .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اراک؛ این کتاب حاوی تاریخچه و آداب و رسوم مردم روستای اردمین شهرستان ساوه است که به همت جمعی از نویسندگان و اساتید دانشگاه به رشته تحریر درآمده است.
در این آئین استاد دانشگاه و از اعضای گروه تالیف این کتاب گفت: برای گردآوری این کتاب، در دو حوزه میدانی و کتابخانه ای به صورت علمی و مستند در حوزه های مختلف تدوین شده است.
منظوری هدف از تالیف کتاب را ارائه مستندی فشرده و قابل اتکا از تاریخچه و سرگذشت و آداب و رسوم و آیینهای زندگی مردم این روستای کهن نه تنها به نسل جدید و آینده روستا، بلکه همه علاقمندان به تاریخ ایران دانست و افزود: در نگارش کتاب سعی شده حتیالامکان ساده نویسی، استدلال منطقی، بیطرفی، مستندنویسی وحفظ پیوستگی مطالب سر لوحه کار قرار گیرد.
او افزود: کتاب حاضر با نام "اردمین در گذر زمان"در 10 فصل و پنج پیوست و قریب ۶۴ پانوشت مکمل مطالب اصلی، تدوین شده است.
منظوری ادامه داد: در فصل اول نگاهی گذرا داریم به جغرافیا و اماکن تاریخی و مذهبی و بیشنه فرهنگی نهایتا به بررسی قدمت، قومیت و نژاد مردمان خواهیم پرداخت و در فصل دوم با ادبیات شفاهی و آشیقهای معروف روستا البته فقط در سنههای اخیر آشنا میشویم و در فصل سوم به بازیها بومی-محلی رایج و فصل چهارم به سرودهای کودکانه اختصاص یافته است.
او ادامه داد: در فصل پنجم شرح مختصری از مراسم مختلف عروسی و عزا و مناسبتهای مختلف و در ادامه در فصل ششم به ضرب المثلها و چیستانها ... به عنوان یکی از مؤلفههای فرهنگی پرداخته و در فصل هفتم مشاغل مردمان روستا ذکر میشود.
منظوری افزود: فصل هشتم به آشپزی و چگونگی تهیه غذاها و شیرینیجات محلی، فصل نهم به معرفی گونههای گیاهی وجانوری و نهایتاً فصل دهم به معرفی شهدا و جانبازان و آزادگان روستای اردمین اختصاص یافتهاند. منظوری ادامه داد: پیوستها نیز به ترتیب در برگیرندۀ خلاصۀ اظهارنظرهای پیشکسوتان و اهالی در مصاحبهها، معرفی اجمالی چهرههای برجسته علمی، فرهنگی هنری، سیاسی، ورزشی، و شاعران ونویسندگان، معلمین بومی، و طایفههای اردمین و نهایتا معرفی همراهان گروه تالیف و مصاحبه شوندگان است.
روستای اردمین در ۵۸ کیلومتری شمال غربی ساوه واقع شده و آثار تاریخی از جمله بقعه ی امامزاده یوسف از نوادگان امام امام موسی کاظم (ع) در این روستا قرار دارد