در حالی که مسئولان استانی می گوینداز تولیدکنندگان حمایت میکنند کارخانه تولید فرآوردههای گوشتی اصفهان به علت بدهی به بانک هنوز تعطیل است.
این واحد صنعتی کار خود را با خرید ماشین آلات مورد نیاز برای خط تولید سویا پروتئین شامل الک سه منظوره، اکسترودر و خشک کن از سال ۱۳۷۱ آغاز کرد.
سهامداران این شرکت با تکیه بر تخصص و تجربه خود در تولید فرآوردههای گوشتی این طرح را توسعه داده و در سال ۱۳۷۶ با نام تجاری راک به ثبت رسانده و در سال ۱۳۸۰ در زمینی به وسعت ۱۱ هزار متر مربع با پیشرفتهترین دستگاهها در زمینه تولید انواع سوسیس، کالباس، همبرگر، پیتزا، فلافل، جوجه کباب، همچنین طبخ وابسته بندی انواع گوشت سفید و قرمز فعالیت خود را آغاز کردند.
کیفیت محصول، تولید فرآوردههای متناسب با نیازهای گوناگون و متنوع، رضایت وجلب نظر مصرف کنندگان، افزایش سهم بازارهای داخلی وراهیابی به بازارهای جهانی از مهمترین اهداف این شرکت تولید کننده مواد غذایی بود.
این واحد صنعتی علاوه بر داشتن پروانه ساخت از وزارت بهداشت ونشان استاندارد ملی ایران برای همه محصولات خود، استاندارد جهانی کیفیت ISO۹۰۰۱:۲۰۰۰ در پاییز ۱۳۸۱ و کنترل نقاط بحرانی HACCP را برای ایمنی محصولات خود در بهار ۱۳۸۲ از شرکت معتبر DNV هلند دریافت کرد و درسال ۱۳۸۶ نیز موفق به استقرار نظام کیفیت و ایمنی ISO۲۲۰۰۰:۲۰۰۵ از شرکت ICL شد.
اما کارخانه فراوردههای گوشتی راک که روزانه غذای ۶۰۰ هزار نفر را تامین میکرد پنج سال است که بعلت بدهی به بانک تعطیل شده و بیش از ۴۰۰ کارگر این واحد تولیدی بیکار شده اند.
علت تعطیلی کارخانه چه بود؟
برای بررسی علت تعطیلی این کارخانه بعنوان خریدار برای خرید کارخانه پرداخت بدهی آن به بانک وارد این کارخانه شدیم.
علی کاظم زاده افزود: به دلیل شرایط اقتصادی قسطهای این تسهیلات به موقع پرداخت نشد و اکنون با محاسبه پلکانی باید سه برابر مبلغ قرار داد به بانک پرداخت شود.
وی با بیان ارزش ۸۰ تا۱۰۰ میلیارد تومانی این کارخانه گفت: بانک بابت ۲۷ میلیارد تومان کارخانه را توقیف و تعطیل کرده است.
کاظم زاده با اشاره به اینکه تمام دستگاههای این کارخانه با خروج ارز از کشور خریداری شده افزود: مواد اولیه به ارزش ۵۰۰ میلیون تومان در حال ازبین رفتن است و دستگاهها که با سرمایه انبوهی برای تولید مجهز شده اند نیز بدون مصرف و معطل مانده است.
پیگیری مسئولان برای بازگشایی کارخانه به کجا رسید؟
پس از انتشار گزارش تعطیلی این کارخانه، مسئولان استان قول حل مشکلات این واحد تعطیلی را دادند و حالا این بار پس از گذشت چند ماه برای پیگیری این موضوع به کارخانه مراجعه کردیم.
علی کاظم زاده مدیر عامل کارخانه با اشاره به مراجعه به استانداری برای پیگیری این موضوع گفت: استاندار اصفهان نامهای برای حل این مشکل به بانک نوشت، اما بانک شفاف سازی نکرده ومبلغ دقیق بدهی را اعلام نمیکند.
بابک دین پرست افزود: جرایم قابل بخشودگی نیز باید در نظر گرفته شده و مطالبات قانونی بانک نیز پرداخت شود.
کاظم زاده مدیر عامل کارخانه هم با اشاره به مهلت دوماهه برای پرداخت بدهیها طبق قانون بانک مرکزی به بانک گفت: با بازگشت این کارخانه به چرخه تولید ۴۰۰ کارگر سر کار خود باز می گردند.
مدیر عامل بانک تجارت استان هم با بیان اینکه باید بدهی این واحد تولیدی به بانک تعیین تکلیف شود گفت:با پرداخت بدهی این تولید کننده از سرفصل مطالبات سیستم بانکی و بلک لیست خارج و از تامین منابع در گردش بانکها بهرهمند میشود.
سید رسول مرتضوی نصیری افزود: تلاش میکنیم این کارخانه به چرخه تولید باز گشته و تولید محصولات خود را از سر بگیرد.
طبق گفته وزیر اقتصاد دریافت سودهای اضافه بانکی باید متوقف شود، اما این موضوع فقط در حد حرف مانده است.
حالا بعد از یک ماه هنوز این کارخانه بازگشایی نشده و همچنان مشکلات پرداخت بدهی این تولید کننده به بانک حل نشده این در حالی است که این کارخانه یکی از ۴۸ واحد تولیدی اصفهان است که به علت سودهای اضافه بانکی تعطیل شده است.
نگارنده : فاطمه نادی