محمدرضا رجبي مقدم گفت: بی شک منشاء و پدیده اصلی همه ريزگردهای سرخس در مناطق داخلی خانگيران ، صمدآباد ، چاله زرد و تخته واويلا متمرکز است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز خراسان رضوی ، فرماندار سرخس با اشاره به وجود این چهار کانون شناسايی شده ريزگرد در منطقه سرخس افزود: البته به تازگی بخش ديگری از ریزگردها از بالا دست منطقه بزنگان به اين مناطق بحرانی اضافه شده است.
محمدرضا رجبی مقدم گفت: در منطقه خانگيران سرخس بیش از۱۸۰ هزار هکتار مرتع داريم که به علت عدم تعادل دام و کشت بی رويه ديم تبديل به کانون های ريزگرد شده است.
رئيس ستاد بحران شهرستان سرخس با بیان اینکه برای جلوگیری از نفوذ ریزگردها به سرخس طرح کوتاه مدتی را به زودی اجرا می کنیم گفت: در فصل درختکاری در سه کانون آلایندگی شهرستان کاشت درخت داریم که وزارت نفت، آستان قدس رضوی و منابع طبیعی هم در اجرای این طرح با ما مشارکت دارند.
رجبی مقدم افزود: اگر روند کشت ديم بی رویه و دام مازاد که امروز بلای مراتع ما شده ادامه يابد ريزگردها شهرستان را دفن خواهند کرد.
او ادامه داد: چرا ۱۴۰هزار هکتار مرتع منطقه بی مجوز زير کشت ديم می رود؟! بايد اين اراضی به مرتع باز گردد و آستان قدس رضوی هم با متخلفان برخورد بکند.
فرماندار سرخس گفت: در مدت ۵ سال ۴۰ هزار هکتار از کانون ها با نظر کارشناسان منابع طبيعی و دانشگاه فردوسی در دستور بوته کاری ودرختکاری با اقليم منطقه قرار می گیرد که بتوان در تعلیف دام نيز قرار داد.
رجبی افزود: در منطقه چاله زرد ۱۵هزار هکتار به همت آستان قدس رضوی با تعهد کاشت، داشت وحفاظت آن و در منطقه خانگيران ۱۰هزار هکتار بر عهده شرکت بهره برداری نفت و پالايشگاه سپرده شد.
او گفت: همچنین ۴ دستگاه سنجش آلایندگی امسال با همکاری شرکت بهره برداری نفت و پالايشگاه در شهرستان نصب می شود تا با اتصال به سیستم کشوری رصدها تخصصی تر دنبال شود.
.