مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز گفت: طبق بررسی آماری ساکنان این استان از ابتدای امسال تاکنون از تنفس هوای پاک بی بهره بوده ند.
وی اظهار داشت: در سال جاری البرز هیچ روزی هوای پاک نداشته و این در حالی است که تا ۱۵ دیماه جاری، ۱۳۱ روز هوای قابل قبول، ۱۳۸ روز ناسالم برای گروه های حساس و ۲۲ روز ناسالم برای تمام گروه ها را در استان تجربه شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز گفت: بر اساس طرح تدوین فهرست انتشار آلودگی هوای کرج ، منابع متحرک ۶۲ درصد و منابع ثابت ۳۸ درصد سهم آلایندگی در استان را به خود اختصاص داده اند.
حکیمی از جمله عوامل موثر بر آلودگی هوای استان را افزایش بیش از حد جمعیت در کرج به علت مهاجر پذیر بودن، عدم تطابق توسعه استان و شهر کرج با سند آمایش سرزمینی و ساختار جغرافیایی و وضعیت توپوگرافی کلانشهر کرج عنوان کرد و افزود: بار آلودگی هوای ناشی از ترافیک خودروهای عبوری اتوبان کرج –قزوین با توجه به وزش باد غالب غرب به شرق کرج، منبع آلایندگی مهمی در کلانشهر کرج محسوب می شود و از مهمترین عوامل موثر بر آلودگی هوای این کلانشهر می باشند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست البرز به راهکارهای برون رفت استان از این وضعیت اشاره کرد و تاکید کرد: اجرای کامل برنامه های جامع کاهش آلودگی هوای کلانشهرها و قانون هوای پاک توسط کلیه دستگاههای اجرایی مسوول راهکارهای اصلی برای برون رفت از این معضل می باشد.
عوارض آلایندگی محیط زیست برای رفع آلایندگی ها هزینه شود
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز در ادامه با اشاره به اینکه قانون هوای پاک در سال ۱۳۹۶ مصوب شده است، گفت: ۲۳ دستگاه دولتی موظف به اجرای این قانون شدند و سازمان حفاظت محیط زیست هم به عنوان ناظر تعیین شد.
وی، اطلاع رسانی و آموزش، پایش و نظارت برمنابع آلاینده و وظایف اجرایی دستگاه های مرتبط در خصوص کاهش منابع انتشار آلودگی هوا را ازمهمترین محورهای اجرایی قانون هوای پاک برشمرد و افزود: به دلیل عدم اجرای کامل قانون هوای پاک از سال ۹۶ به بعد وضعیت کیفی هوا روند مناسبی نداشته است.
حکیمی با بیان اینکه ۲۰درصد عوارض آلایندگی محیط زیست در بودجه ۱۴۰۱مقررشده به صندوق ملی محیط زیست واریز شود، اظهار داشت: این عوارض در جهت اعطای تسهیلات به واحدهای آلاینده برای رفع آلایندگی و همچنین بهبود کیفی وضعیت هوا هزینه شود.
وی ادامه داد: با توجه به وضعیت آلودگی هوا در استان البرز و روند نامطلوب کیفیت هوا نسبت به سالهای گذشته، عرضه سوخت توزیعی استاندارد (بنزین و گازوئیل) در تمام جایگاه های توزیع سوخت در استان البرز، تغییر سوخت مایع به سوخت گاز در صنایع، نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی، نظارت ویژه بر انجام معاینه فنی و تشدید برخورد با خودروهای فاقد معاینه فنی مورد تاکید است.
وی اضافه کرد: خوشبختانه در اجرای ماده ۳۲ قانون هوای پاک و سایر قوانین موضوعه و با توجه به اهمیت حفظ محیط زیست و حقوق عامه، به دستور رئیس کل دادگستری البرز، شعبات تخصصی در دادسرا و دادگاهها تعیین و پرونده های حقوقی محیط زیست در این شعبات مورد رسیدگی قرار می گیرند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان البرز گفت: ردیف اعتباری مستقل برای مقابله با آلودگی هوا در دستگاههایی که موظف به اجرای قانون هوای پاک هستند وجودندارد و چنانچه انتظار بر این است که وضعیت کیفیت هوا مطلوب باشد و دستگاهها بر اجرای تکالیف قانونی خود پایبند باشند، تخصیص ردیف اعتباری مورد تاکید است.
۲۹ دیماه به عنوان روز هوای پاک نامگذاری شده است.