معاون توانبخشی بهزیستی خوزستان از فعالیت ۹ مرکز غیردولتی آموزشی و توانبخشی ویژه کودکان اتیسم در استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز خوزستان، غلامعلی جعفری با بیان اینکه در این مراکز ۳۰۰ کودک دارای اختلال اُتیسم خدمات آموزشی و توانبخشی بهره مند میشوند، گفت: تعدادی از مراکز به عنوان پایگاههای دائمی اجرای برنامه غربال، تشخیص و مداخله مدون سازمان معرفی شدهاند.
وی تیم توانبخشی این مراکز را شامل؛ روانشناس بالینی، کاردرمان، گفتاردرمان و مربی آموزشی عنوان کرد و اظهار داشت: کودکانی که در مراکز از آموزش تخصصی و توانبخشی بهره مندی میشوند، به مدارس عادی و برخی هم به مدارس کودکان با نیازهای ویژه راه پیدا خواهند کرد.
به گفته جعفری؛ سازمان بهزیستی با تامین و پرداخت یارانه به مراکز آموزشی و توانبخشی اُتیسم زیر نظارت خود، بسته کامل خدمتی مورد نیاز این افراد در طول یک ماه را تهیه کرده و همه روزه از ساعت ۸ تا ۱۳ در اختیار کودکان و خانواده آنها قرار داده است.
معاون توانبخشی بهزیستی خوزستان به خدمات تشخیصی در سامانه غربالگری اختلال طیف اُتیسم اشاره و تصریح کرد: چنانچه والدین توانخواه به هر نحو مایل به مراجعه حضوری به ادارات بهزیستی یا پایگاههای غربال نباشند، میتوانند نسبت به تکمیل آزمون هیوا در سامانه Autism.behzisti.net اقدام و گزارش وضعیت فرزند خود را از سامانه دریافت کنند.
بیشتر بخوانید: کودکان اُتیسم زیر بالهای بهزیستی خوزستان
این مقام مسئول با بیان اینکه استان خوزستان دارای ۶ پایگاه فعال غربالگری اختلال طیف اُتیسم در شهرستانهای اندیمشک، ماهشهر، امیدیه و ۳ پایگاه در اهواز است، ادامه داد: بنابراین اگر پس از ارجاع فرد به روانپزشک، نیاز به انجام مراحل تشخیصی با دقت بیشتری باشد، فرد به نزدیکترین پایگاه غربالگری اختلال طیف اوتیسم فرستاده میشود.