مراسم رونمایی از کتاب دانشگاه عمومی با موضوع صداوسیما از منظر رهبر معظم انقلاب اسلامی با گردآوری و تنظیم محمدحسین آزادی در خبرگزاری تسنیم برگزار شد.
به گزارش سرویس پژوهش خبرگزاری صدا وسیما: آیین رونمایی کتاب «دانشگاه عمومی» دوشنبه ۲۷ آبان با حضور منصوریلاریجانی استاد و نویسنده فلسفه و عرفان اسلامی، مهدی فضائلی عضو دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری، محمدجواد ادبی پژوهشگر، محقق و کارشناسمجری رادیو و تلویزیون، محسن حبیبی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، محمدحسین ساعی عضو هیئت علمی دانشگاه صدا و سیما و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی و رئیس دانشگاه سوره، محمدصادق شهبازی فعال فرهنگی و رسانهای و جمعی از دانشجویان و پژوهشگران برگزار شد.
صداوسیمای مطلوب رهبران انقلاب مروج چهار اصل حکمت، فضیلت، عدالت و شجاعت است
منصوری لاریجانی استاد و نویسنده فلسفه و عرفان اسلامی در این مراسم گفت: صداوسیما باید باشگاه فرهنگی و علمی همه صاحبان قلم و اندیشه باشد. پس معدل علمی فضلا، علما، عرفا، ادبا و صاحبان قلم و حوزه و دانشگاه «حکمت»، معدل جامعه ما «فضیلت»، معدل دولتمردان و مسئولان «عدالت» و معدل مرزداران و نیروهای مسلح «شجاعت» است. وی افزود: : همانطور که رهبر انقلاب می فرمایند این کار صداوسیما است یعنی باید این چهار رکن را الگوسازی کند و سرفصل ها و مواد درسی آن بر عهده شبکه های مختلف بگذارد. از طرفی مطالبات مردم و نیازهای جامعه را بخواهد و از طرفی الگوها را معرفی نمایند.
صداوسیما در رأس جهاد تبیین و امیدبخشی به جامعه قرار دارد
همچنین مهدی فضائلی، عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب در ادامه این مراسم با اشاره به اینکه حتی اغیار هم اعتراف میکنند رسانه ملّی فراگیرترین و تأثیرگذارترین رسانه است، گفت: رسانه ملّی رسانهای است که با وجود همه حرف و حدیثها و شبههافکنیها تأثیرگذارترین و فراگیرترین رسانه به شمار میرود. حتی اغیار هم اعتراف میکنند با وجود گسترش فضایمجازی و فضای رقیب، تأثیرگذارترین و فراگیرترین رسانه به شمار میرود. اگر قرار است این تأثیرگذاری با صلابت و قدرتمند باقی بماند طبیعتاً وظیفه سنگینی در این مسیر برعهدهشان است که باید بستری فراهم کنند این اتفاق بیفتد. یعنی در واقع یکی از دستگاههایی که وظیفه رشد فضائل اخلاقی را در جامعه دارد، صدا و سیما است.
عضو دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری با اشاره به حکمِ رهبر انقلاب برای انتصاب پیمان جبلی به ریاست سازمان صداوسیما افزود: امروز رسانه ملّی فقط دانشگاه نیست. حکمی که مقام معظم رهبری به آقای جبلی رئیس صدا و سیما دادند در آن حکم، چهارگاهی را مطرح کردند که یکی از آنها دانشگاه عمومی بود. یعنی در واقع آوردگاه، دانشگاه، آسایشگاه و قرارگاه.
چهارگاه مدنظر رهبر معظم انقلاب در حکم رئیس جدید صداوسیما به خوبی در کتاب دانشگاه عمومی تبیین شده است
محمدحسین ساعی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از آیین رونمایی از کتاب «دانشگاه عمومی» به این نکته اشاره کرد که این کتاب حاملِ اندیشههای فقیه نواندیش، انقلابی، سیاستمدارِ حکیم که از فضائل اخلاقی برخوردار است با حکمت آمیخته است، دین را میشناسد، سیاست را میداند و همچنین زندگی واقعی را به خوبی درک کرده و متناسب با آن شروع به سخن گفتن میکند، چنین فردی در تاریخ مورد تمنای بشریت بوده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: جالب است در شرایط کنونی، رسانه در همان تمدن مادی نیز به یک معضل تبدیل شده و صدای برخی اندیشمندان بزرگ غربی در آمده به طوری که از سال ۲۰۱۵ به بعد مجلات معتبر آنها از رسانه به عنوان یک خطر و تهدید بزرگ برای دموکراسی این کشور یاد میکنند. ساعی گفت: در مجموعه این شرایط برآمدن یک رسانهای که دنبال ترویج اندیشههای سالم باشد بسیار سخت و دشوار است، البته ظهور نیروهای جدید از نسل جوان ما را به آینده خوش بین میکند و امیدوارم اتفاقهای خوبی در آینده رقم بخورد.
راه موفقیت رسانه فهم چگونگی مواجهه با مخاطب است
در ادامه محمدجواد ادبی، پژوهشگر گفت: صداوسیما طبق فرمایشهای رهبر معظم انقلاب که در این کتاب هم وجود دارد باید سازمانی کارساز، کارآمد و چالاک باشد. ادبی راه موفقیت در رسانه را فهم چگونگی مواجهه با مخاطب دانست و گفت برنامه هایی، چون معرفت که آقای منصوری لاریجانی و آقای غلامحسین دینانی ساخته اند نمونه ارزشمندی از کاربردی سازی مباحث سنگین فلسفی برای آحاد جامعه است. این پژوهشگر فلسفه ادامه داد: اگر بخواهیم در رسانه ملی به پرسشهای مردم و نسل جدید پاسخ دهیم باید همانطور که رهبر انقلاب اشاره دارند عملکردمان کارآمد، منعطف و دقیق باشد. ادبی گفت: وقتی به این فرمودهها مینگریم میبینیم چقدر با نقطه مطلوب فاصله داریم و امیدواریم در دوره جدید مدیریتی صداوسیما بخشی از این کاستیها جبران شود و بتوانیم به خوبی محتواهای هویتی را به نسل جدید منتقل کنیم.
کتاب دانشگاه عمومی، حلقه واسط مراکز علمی و رسانه است
محسن حبیبی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی مشکل کنونی رسانه را کامل نبودن حلقه و زنجیره بین مراکز علمی و رسانهای دانست و افزود: در واقع ما نمیتوانیم فکر و اندیشه را به محصول هنری و رسانهای تبدیل کنیم به طوری که مدیران در یک فضا میاندیشند و برنامه سازان در فضای دیگری میاندیشند. این استاد دانشگاه آثاری، چون دانشگاه عمومی را گفتمان ساز و برطرف کننده این مشکل دانست و گفت: برای من جای خرسندی است که یک ناشر خصوصی مسئولیت انتشار این اثر را برعهده گرفته و یک کار ارزشمند در حوزه صداوسیما را با قلم یک نویسنده جوان منتشر نموده است.
محمدحسین آزادی نویسنده کتاب نیز با اشاره به روند آماده سازی این اثر گفت: هدف از انتشار دانشگاه عمومی متوجه ساختن عناصر فرهنگی و رسانهای و به خصوص آینده سازان رسانه ملی به انتظارات رهبر معظم انقلاب از این سازمان مهم و اثرگذار است. وی این اثر را در شناخت جایگاه و اهداف سازمان صداوسیما مهم ارزیابی کرد و گفت: تا به درک درستی از اسلام، انقلاب اسلامی و رسانه آن نرسیم نمیتوانیم به این راه و مسیر کمک شایستهای کنیم. آزادی دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه سخت افزاری را چشمگیر دانست و گفت: با وجود پیشرفتهایی که از حیث سخت افزاری با وجود تحریمها و تهدیدهای متعدد داشته ایم در حوزه نرم افزاری که به رفتارهای فردی و اجتماعی و مسائل فرهنگی و هویتی و سبک زندگی مربوط است، پیشرفت درخوری نداشته ایم؛ و اتفاقاً آنچه موجب تمدن سازی میشود همین حوزه نرم افزاری است که رسانه در اصلاح و شکوفایی آن نقش ویژهای برعهده دارد.