مسئول فضای مجازی سپاه صاحب الامر (عج) گفت: متولی مشخص برای فضای مجازی در استان قزوین نداریم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، سرهنگ امیری، مسئول فضای مجازی سپاه صاحب الامر (عج) در نشست شورای
وی افزود: متأسفانه انتشار اخبار نا امید کننده در فضای مجازی سطح امید جامعه را پایین آورده است.
سرهنگ امیری با بیان اینکه استان قزوین یک میلیون و ۷۵۰ هزار مشترک اینترنت دارد، خاطرنشان کرد: ۹ درصد از مشترکان از اینترنت ثابت استفاده میکنند و ۲ میلیون و ۱۳۰ هزار سیمکارت در استان فعال است.
وی افزود: دانش آموزان استان قزوین روزانه به طور متوسط ۹ ساعت از اینترنت و فضای مجازی استفاده میکنند و اکثر کاربران اینترنت در استان قزوین با هدف سرگرمی وارد این فضا میشوند.
مسئول فضای مجازی سپاه صاحب الامر (عج) استان قزوین با بیان اینکه نقشه جامع فضای مجازی استان در حال تدوین است، تصریح کرد: فضای مجازی، صرفاً تهدید و یا فرصت نیست و باید این بستر کنترل شود.
وی افزود: نبود چشم انداز درست در زمینه فضای مجازی در استان، رها شدگی فرهنگی را رقم زده و میزان تشکیل پرونده برای دختران و پسران نوجوان در دادگاهها هم افزایش یافته است.
سرهنگ امیری با بیان اینکه ۲ هزار و ۶۶۱ سایت و کانال اطلاع رسانی مجوزدار در استان قزوین فعالیت میکنند، گفت: ۱۹۲ سایت و ۲۰ نرم افزار دارای مجوز در استان قزوین فعال هستند.
وی افزود: بیش از یک میلیون از اهالی استان قزوین در ۱۹ صفحه مجازی عضو هستند که این صفحه ها، خطوط قرمز قانونی را رد کرده اند.
مسئول فضای مجازی سپاه صاحب الامر (عج) استان قزوین با تأکید بر اینکه عموم مردم سواد رسانهای ندارند و نمیدانند چگونه فرزندانشان را در فضای مجازی کنترل کنند، تصریح کرد: مربیانی که سواد رسانهای تدریس میکنند خودشان سواد رسانهای ندارند.
سرهنگ امیری تأکید کرد: این روزها در فضای مجازی سلاح سرد و گرم و حتی فحشا و شرابخواری را ترویج میکنند و باید برای مقابله با این مسائل نهضت سواد رسانهای در استان ایجاد شود.
وی افزود: در قزوین برای شبکههای تلویزیونی ترکیه و حتی آمریکا، پویانمایی میسازند و ما سراغ این نخبگان برای تولید محتوای فاخر نرفته ایم.
به گفته سرهنگ امیری، بخشی از سرورهای دانشگاههای مطرح کشور در استان قزوین مستقر است و این امر نشانگر ظرفیت خوب استان برای میزبانی از سرورهای بخشهای مهم فرهنگی کشور است.
فضای مجازی، عرصه جنگ اراده هاست
حجت الاسلام والمسلمین عبدالکریم عابدینی، نماینده، ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین هم در این نشست گفت: فضای مجازی، عرصه جنگ اراده هاست و باید در این جنگ حضور داشته باشیم.
وی افزود: فضای مجازی جزوی از زندگی حقیقی مردم است و باید از فرصتهای این فضا استفاده کنیم.
نماینده، ولی فقیه در استان قزوین تأکید کرد: باید از ظرفیتهای فضای مجازی برای مطرح کردن خواستههای مردم استفاده کنیم.
لزوم راه اندازی شورای هماهنگی بین دستگاههای فرهنگی برای رصد فضای مجازی
اعلایی، استاندار قزوین هم در نشست شورای فرهنگ عمومی استان با بیان اینکه فضای مجازی میتواند ویترین فرهنگ ما باشد، گفت: هر چقدر اخلاق را بتوانیم نشر دهیم و به جای حرف، عمل کنیم، اعتماد مردم نیز بیشتر میشود.
وی افزود: الان زندگیهای حقیقی، مجازی شده است و سیستمهای منطقهای معنی ندارد.
استاندار قزوین خاطرنشان کرد: باید دستگاههای فرهنگی استان همگرایی داشته باشند تا بتوانیم کنترل فضای مجازی را به دست بگیریم.
اعلایی تصریح کرد: باید شورای هماهنگی بین دستگاههای فرهنگی ایجاد شود تا بتوانیم فضای مجازی را دقیق رصد و برسی کنیم.
وی افزود: تناقض سیاست گذاریها در فرهنگ، استراتژیها را بر هم میزند.
استاندار قزوین تأکید کرد: استان ما میتواند با ظرفیتهایی که دارد اثر گذاری ملی ایجاد کند.
تدوین برنامه تحول فرهنگی فضای مجازی در قزوین
اسماعیلی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین هم گفت: برنامه تحول فرهنگی فضای مجازی در قزوین به عنوان یکی از مصوبات و دستورکارهای مهم شورای فرهنگ عمومی تهیه و تدوین شد.
وی افزود: در این برنامه با جزییات آسیب ها، فرصت و تهدیدها و راهکارهای مربوط به حل مسایل و چالشهای فضای مجازی با توجه فضای فرهنگ و اجتماعی استان تهیه و تدوین شده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین با بیان اینکه متاسفانه سواد مدیران و اعضای جامعه ما نسبت به استفاده از فضای مجازی پایین است و این موضوع برای ما به عنوان یک پاشنه آشیل در موضوعات فرهنگی تبدیل شده، گفت: باید با رفع این خلای مهم از این فضا برای تولید ثروت و قدرت استفاده کنیم.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: تدوین و تصویب سند فرهنگ عمومی نیز ارمغان شورای فرهنگ عمومی بوده که در ۲ مرحله تعریف و تدوین شده است.
تولید محتوا پیرامون قهرمانان ملی در فضای مجازی باید مورد توجه قرار گیرد
سردار رستمعلی رفیعی آتاتی، فرمانده سپاه صاحب الامر (عج) قزوین هم در این نشست گفت: تولید محتواهای مناسب در خصوص قهرمانان ملی از جمله شهید حاج قاسم سلیمانی در فضای مجازی باید در جهت پیشبرد اهداف فرهنگی جامعه مورد توجه جدی دست اندرکاران و تصمیم گیران حوزه فرهنگی قرار گیرد.
وی افزود: از ظرفیت معنوی قهرمانان ملی خود از جمله شهدای گرانقدر برای مقابله با اهداف دشمن در فضای مجازی باید استفاده کنیم.
سردار رفیعی آتانی با بیان اینکه فضای مجازی جنگ و نبرد حق و باطل را نزدیکتر و حساستر کرده است، خاطرنشان کرد: باید باور کنیم که امروز در حوزه مجازی با یک جنگ تمام عیار روبرو هستیم و نباید فرصتها را از دست دهیم.
فرمانده سپاه صاحب الامر (عج) استان قزوین تصریح کرد: دشمن مترصد فرصت است تا از یک لحظه غفلت ما در فضای مجازی و عرصههای تصمیم گیری استفاده کند.
وی افزود: در خیلی از عرصهها در قله و اوج قرار داریم، ولی از این ظرفیتها برای پیشبرد اهداف فرهنگی استفاده نکرده ایم.
سردار آتانی تأکید کرد: شهید حاج قاسم سلیمانی و ایام سالروز شهادت او یک بستر و ظرفیت برای تولید و خلق محتواهای فرهنگی بوده است که باید به آن توجه کنیم.
وی افزود: داستان خیلی از قهرمانان ملی ظرفیتهای بسیار بزرگی هستند که به آن توجهی نشده است و باید در خصوص آنها در فضای مجازی محتواسازی کنیم.