لیکوپن، مادهای است که از بدن در برابر طیف گستردهای از بیماریهای قلب، کبد، استخوان، پوست، سیستم عصبی و تولید مثل محافظت میکند.
این ماده به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی و یک کاروتنوئید غیر پرو ویتامین A شناخته شده است؛ با توجه به اینکه عواملی نظیر حرارت ملایم موجب آزادی لیکوپن و تبدیل آن به ایزومری سیس میشود، مصرف فرآوردههای گوجه فرنگی نظیر رب گوجه دارای لیکوپن آمادگی جذب بالایی دارد.
در مقالهای با عنوان «لیکوپن یک آنتی اکسیدان طبیعی برای پیشگیری از بیماریها» که در نشریه علمی «Antioxidants» به چاپ رسیده است، «لیکوپن» و کاربردهای آن در جوامع مختلف به همراه بیوشیمی و اثرات بیولوژیکی متفاوت آن، اثر محافظتی «لیکوپن» در برابر سموم مختلف، دوز توصیه شده و عوارض جانبی آن به طور جداگانه بررسی شده است.
نتایج این پژوهش نشان میدهد؛ لیکوپن دارای پتانسیل ضد سرطانی، آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و ضد دیابتی قوی است؛ علاوه بر این، ماده غذایی است که در برابر طیف گستردهای از بیماریهای قلب، کبد، استخوان، پوست، عصبی و سیستم تولید مثل محافظت میکند. با این حال، تحقیقات بیشتر برای آشکار کردن مکانیسمهای زیربنایی اعمال، با تأکید ویژه بر مطالعات بیان ژن ضروری است.
همچنین، دوزهای توصیه شده و موثر این غذای کاربردی باید بیشتر بررسی شود.