شهردار تهران بودجه پیشنهادی شهرداری در سال ۱۴۰۱ را بیش از ۵۶ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.
وی با بیان اینکه بودجه سال ۱۴۰۱ دو بخشی بسته شده است، افزود: بخش نخست همان بودجه کلی است و بخش دوم، حرکت به سمت جذب سرمایه گذاریها و مشارکت بخش خصوصی خواهد بود.
زاکانی گفت: دوره مدیریت شهری سابق، بودجه امسال را حدود ۴۹ هزار میلیارد تومان تعیین کرده بود که ما با ایجاد اصلاحات آن را به ۳۷ هزار میلیارد تومان کاهش دادیم که پیش بینی میشود تا پایان سال ۳۲ هزار میلیارد تومان محقق شود.
وی در این حال به بدهیهای شهرداری نیز اشاره کرد و افزود: شهرداری تهران حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان به بانکها و حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان نیز به پیمانکاران بدهکار است که در مجموع ۸۵ هزار میلیارد تومان میشود.
مدیریت قبلی شهر را با ۷ هزار اتوبوس گرفت و با ۲۲۵۰ اتوبوس تحویل ما داد
آقای زاکانی در ادامه اضافه کرد: خلا و کاستیهایی داریم، مثلا در اتوبوسرانی ۷ هزار دستگاه اتوبوس به مدیریت قبل تحویل شد و چیزی که ما تحویل گرفتیم ۲۲۵۰ اتوبوس بود که در واقع با این عدد یک سوم نیاز شهر قابل تامین بود. این کاستیها در کنار بدهیها ویژگیهای جدید را برای ما در شهر ایجاد کرد که براساس آن ضرورت دارد گامهای بلندی را برای تحول برداریم.
شهردار تهران یادآور شد: آنچه امروز تقدیم میشود ویژگیهای خاص خود را دارد و در راستای رویکردهای تحولی مجموعه مدیریت شهری است. در لایحه بودجه، یک پیوستگی بین پروژههای ۱۴۰۱ و سیاستهای سند توسعه تهران وجود دارد که شامل ۴ راهبرد، ۱۲ سیاست و ۹۰ کلان پروژه میشود و سیاستهای ۷ گانه که شورا ابلاغ کرده بود و برنامه سوم توسعه شهرداری را هدف گذاری کردیم.
بودجه ۱۴۰۱ دارای ۲ بخش است
زاکانی بیان کرد: سعی کردیم از یک امر کلی برای تحول در روح و کالبد شهر شروع کنیم. سرفصل بودجه خودمان را دو بخشی بستیم. یک بخش از ویژگیهای بودجه سال آینده است و بخش دیگر ناظر تعهدات ما خواهد بود. در بودجه، ۵۶ هزار و ۸۶۹ میلیارد اعتبار دیدیدم که نسبت به بودجه ۳۷ هزار ۷۰۰ میلیاردی ۵۱ درصد رشد دارد.
وی عنوان کرد: بودجه را ناظر به برنامههای ارائه کرده و مبتنی بر اعتبار تنطیم کردیم. اما در بخش دوم که درخواست مجوز برای آن داریم که مبتنی بر مشارکتها است. دهها هزار میلیارد تومان را میتوان از طریق مشارکت انجام داد که امکانی برای فعال شدن در قالب بودجه برای آن وجود ندارد که با مشارکت مردم، خیرات و برکات برای شهر دارد.
ساخت هتلهای ۵ ستاره در۵ نقطه تهران
شهردار تهران گفت: در حال تلاش هستیم در ۴۴ هزار بافت پیرامونی تهران در ۹ بخش، ۸ پروژه را در ۸ مجموعه شهر بارگذاری کنیم که تنها در یک نقطه یعنی در شیان انجام شده است. مثلا این ۴۴ هزار هکتار را بررسی کردیم به ۵ نقطه رسیدیم که هتلهای ۵ ستاره ساخته شود و کاستی هتل در تهران مشهود است.
ایجاد درامدهای پایدار از طریق مشارکت
زاکانی تاکید کرد: این پنج پروژه با اعتبار درون بودجه اجرا نمیشود و به مشارکت نیاز دارد و برای ما درآمد پایدار ایجاد میشود. بخش دیگر از مشارکتها در حوزه حمل و نقل و امور زیر ساختی است.
وی افزود: مثلا درباره ادامه بزرگراه یادگار امام و به پایان رساندن آن و خط موازی بزرگراه امام علی (ع) در غرب تهران باید ساماندهی از طریق مشارکت انجام شود. بازدیدها و شرایط ان مهیا است و باید از طریق تملک این مسیر را طی کنیم یا ادامه بزرگراه صیاد تا آزادگان نیز از این جنس پروژهها است. باید مجوز بگیریم و سرمایه گذار داخلی و خارجی جذب کنیم و با انجام این کارها درآمد پایدار و گشایش برای شهر ایجاد میشود.
باید قفل حوزه ساخت و ساز باز شود
زاکانی بیان کرد: ۵۱ درصد رشد بودجه را داشتیم که عمده آن یعنی ۱۵ هزار میلیارد آن ناشی از عوارض عمومی است. در بخش شهرسازی و تحول در آن، با دست خودمان قفل بر ساخت و ساز شهر زدیم. از سال ۹۱ حدود ۳۱ هزار پرونده در سال صادر میکردیم، اما امروز ۴۷۰۰ پرونده داریم و این عدد قابل مقایسه نیست.
انتقال پایانه شرق سال آینده انجام میشود
وی با بیان اینکه انتقال باراندازهای تهران برای شهرداری یک موضوع مشارکت پذیری بهشمار میرود، گفت: در حوزه باراندازها مشکلات متعددی وجود دارد. انتقال پایانه شرق سال آینده انجام میشود. البته دو پایانه دیگر باید جابهجا شوند. همکاران بنده درحال پیگیری «هفته سرمایه گذاری در تهران» در خرداد سال آینده هستند تا تمام پروژهها از طریق سرمایه گذار داخلی و خارجی اجرا شود.