مصرف بی رویه قند و شکر به عنوان یکی از علتهای ابتلا به چاقی و بیماری دیابت شناخته میشود.
اعظم فرمانی افزود: با توصیههایی کاربردی برای کاهش مصرف قند و شکر در برنامه غذایی روزانه آشنا شویم:
هنگام خرید مواد غذایی، نشانگرهای رنگی تغذیهای را به دقت بررسی کنیم تا بتوانیم مواد غذایی حاوی قند کمتری را انتخاب و خریداری کنیم.
مصرف آبمیوههای صنعتی، نوشیدنیهای گازدار و حاوی قند افزوده را محدود کنیم.
به جای مصرف شیرهای طعم دار به ویژه انواع صنعتی، از شیر ساده کم چرب استفاده کنیم.
در مصرف مواد قندی به ویژه قندهای ساده مثل شیرینی، شکلات، مربا، عسل و شربت ها، حد اعتدال را رعایت کنیم.
به جای استفاده از قند و شکر به همراه چای، از خرما، توت خشک، انجیر خشک و کشمش در حد متعادل استفاده کنیم.
آب و دوغ کم نمک را جایگزین انواع نوشابه، آب میوههای صنعتی و شربتها کنیم.
خرید انواع شیرینی، کلوچه و شکلات را محدود و منحصر به مناسبتهای خاص کنیم.
مقدار شکر مورد استفاده در انواع غذا، کیک و شیرینی خانگی را کاهش دهیم.
در نظر داشته باشیم که قهوه و نسکافههای فوری حاوی میزان زیادی شکر افزوده است.
در کودکان مبتلا به بیش فعالی، مصرف زیاد قندهای ساده در تشدید علائم موثر است؛ بنابراین توصیه میشود مصرف این مواد غذایی در برنامه غذایی این کودکان محدود شود.