۶۰۰ هکتاراز مزارع شهرستان بابل به کشت سیر اختصاص یافت.
محسن علی گل زاده با اشاره به کشت هرساله سیر در اراضی زراعی شهرستان بابل، گفت: امسال ۶۰۰ هکتار مزارع این شهرستان بعد از برداشت برنج به کشت سیر اختصاص یافت.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابل افزود: اگرچه کشت و کار سیر آسان به نظر میرسد، اما باید توجه داشت کاشت علمی سیر باعث افزایش عملکرد کمی و کیفی آن خواهد شد.
وی با بیان اینکه سیر را به دو روش کرتی و جوی پشته میکارند، تصریح کرد: برای تهیه بستر کاشت باید ابتدا زمین را متناسب با نوع آن با استفاده از شخم، دیسک و ماله کاملاً نرم و مسطح و در مناطق خشک نسبت به نوع آبیاری که پشته بندی یا کرت بندی است آن را آماده کرد .
علی گل زاده افزود: بهترین روش برای کاشت سیر، روش جوی پشته است که ابتدا سیرچه را از پیاز سیر جدا کرده، سیرچههای خیلی ریز برای کاشت مناسب نیستند و باید از سیرچه متوسط برای کاشت استفاده کرد، فاصلۀ خطوط کشت در حدود ۲۵ تا ۳۰ سانتیمتر و فاصلۀ هر سیرچه از یکدیگر ۷ تا ۱۰ سانتیمتر و عمق مناسب سیر ۳ تا ۵ سانتیمتر است، سیرچه طوری در خاک قرار داده شود که نوک سیر به سمت بالا و انتهای سیرچه به سمت پایین قرار گیرد.
وی با بیان اینکه قابلیت جذب عناصر غذایی وابستگی زیادی به PH خاک دارد و بهترین PH برای رشد سیر ۶.۵ تا ۷ است، افزود: اگر PH خاک کم یا زیاد باشد رشد و نمو گیاه را دچار مشکل میکند.
به گفته مدیر جهاد کشاورزی بابل، استفاده از بذر مناسب برای کاشت سیر در افزایش کیفیت محصول از اهمیت بالایی برخوردار است، برای کاشت بذر، کشاورزان میتوانند بخشی از سیر تولیدی خود را برای کاشت سال آینده نگهداری کنند.