نظرسنجیهای جدید نشان میدهد محبوبیت نخست وزیر انگلیس به کمترین میزان از ابتدای نخست وزیری تاکنون کاهش یافته و به ۲۳ درصد رسیده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه راشاتودی، نظرسنجیهای جدید نشان میدهد محبوبیت نخست وزیر انگلیس به کمترین میزان از ابتدای نخست وزیری تاکنون کاهش یافته و به ۲۳ درصد رسیده است.
پس از افشا شدن رسوایی برگزاری مهمانیهای مفصل در دفتر نخست وزیری، آنهم در سختگیرانهترین محدودیتهای کرونایی که دولت بوریس جانسون بر مردم کشورش تحمیل کرده بود، نخست وزیر هم اکنون سرخط اخبار رسانههای انگلیس قرار دارد و همین موضوع بهانهای شده تا مسائل و مشکلات فراوانی که کشور با آن روبه روست به حاشیه برود.
بوریس جانسون در جایگاه نخست وزیر انگلیس با شرایط بسیار دشواری روبرو شده و کابینهی او به علت سرپیچی از محدودیتهایی که خودشان بر مردم تحمیل کرده اند به شدت در معرض انتقاد قرار گرفته است.
نرخ بی سابقه تورم، افزایش بهای انرژی و هزینههای زندگی، مدت انتظار بیماران برای بستری شدن در بیمارستان و چاقوکشی در میان نوجوانان در لندن آنقدر رواج پیدا کرده که خشم مردم و نمایندگان حزب محافظه کار را برانگیخته و بوریس جانسون را هم در نظرسنجیها و هم در پارلمان در آستانهی فاجعه قرار داده است.
در شرایطی که مردم سراسر انگلیس و حتی ملکهی این کشور با شدیدترین محدودیتها و فاصله گیری اجتماعی گرفتار شده بودند، کاشف به عمل آمد که دفتر نخست وزیر در اوج محدودیتهای کرونایی در ماه مه سال ۲۰۲۰ میلادی، جمعههای میگساری برگزار میکرده و به ریش ملت میخندیده است.
برای نخستین بار در سالهای اخیر، حزب کارگر، حزب مخالف دولت در پارلمان انگلیس در نظرسنجیها از حزب حاکم محافظه کار پیش افتاده و کار بدانجا رسیده که هواداران حزب حاکم هم، استعفای نخست وزیر بوریس جانسون را خواستار شده اند. حتی گروهی از نمایندگان حزب محافظه کار در مجلس عوام پیشنهاد کرده اند که با رای عدم اعتماد به کابینهی بوریس جانسون، او و هوادارانش را برکنار کنند.
گروهی از معترضان انگلیسی که ماسک چهرهی وزرای کابینهی بوریس جانسون را به صورت زده بودند روبروی دفتر نخست وزیری در خیابان داونینگ استریت در لندن گردهم آمدند و در اقدامی تمسخرآمیز «مهمانی پیاده روی» برگزار کردند.
لِمبیت اوپیک، نماینده پیشین پارلمان انگلیس در گفتگو با راشاتودی به اقدامهایی اشاره کرد که بوریس جانسون با هدف فریب افکار عمومی در دستور کار قرار داده و گفت: «به نظر میرسد بوریس جانسون دارد اقدام به خودشیرینی سیاسی میکند و برای این منظور کارهایی را در پیش گرفته که ممکن است مردم را خوشحال کند. برای نمونه تهدید کرده که شاید بودجهی شبکه تلویزیونی بی بی سی را محدود سازد و یا گفته با مهاجرانی که قصد دارند از مسیر کانال و غیرقانونی وارد انگلیس شوند به شدت برخورد خواهد کرد. همچنین گفته بزودی همهی محدودیتهای کرونایی پایان خواهد یافت. اما برای این کارها خیلی دیر شده است. شاید این اقدام ها، به خودی خود جذاب باشند، اما او (نخست وزیر) برای همیشه جایگاه اخلاقی خود را در این موارد از دست داده و از آنجا که موضوع همه گیری عفونت ویروسی کووید و محدودیتهای مرتبط با آن، مهمترین و بزرگترین مسالهی کشور در دو سال گذشته بوده، او از این پس هر کاری انجام بدهد به ضررش تمام خواهد شد.»
اینکه آیا بوریس جانسون میتواند از رسوایی «جمعههای دورهمی» جان به در ببرد یا خیر بزودی مشخص خواهد شد، اما این رسوایی دو مورد را آشکار ساخت: اینکه رای دهندگان از سیاست مدار دروغگو به شدت متنفرند و اگر این سیاستمدار دروغگو، مردم را از برگزاری دورهمی بازدارد، اما خودش دورهمی بگیرد دیگر هیچ جایی برای گذشت باقی نخواهد ماند!