رئیس جمهور امروز میزبان مدیران عامل شبکه بانکی کشور بود؛ نشستی که به گفته مدیران بانکی پس از ۱۱ سال فرصتی شد تا مدیران بانکی دغدغهها و عملکرد خود را با رئیس قوه مجریه در میان بگذارند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ نشست امروز مدیران بانکی به ۵ فرمان مهم آقای رئیسی ختم شد. براساس این ۵ فرمان، رئیسجمهور تسهیل در پرداخت وام به مردم از طریق اعتبار سنجی بجای وثیقه و ضامن و در عوض سخت گیری بر بدحسابها و انتشار اسامی آنها، واگذاری بنگاههای تولیدی تملک شده توسط بانکها و یا راه اندازی آنها، بازنگری در نظامات و مقررات بانکی به نفع مردم و اجرای عدالت، هدایت نقدینگی به سمت تولید و پس دادن مازاد سود دریافتی بالاتر از نرخ اعلامی بانک مرکزی را به مردم و تولید کنندگان خواستار شد.
بر اساس این گزارش رئیس جمهور بازنگری در عملکردها را در کنار بازنگری در مقررات بانکی مورد تأکید قرار داد و هدف تحول و بازنگری در نظام بانکی راتطبیق کامل مراودات بانکی در کشور با احکام اسلامی دانست.
به گفته آقای رئیسی مقررات بانکها در اعطای تسهیلات به مردم باید سهل و آسان و در اعطای تسهیلات به افراد بدحساب باید سختگیرانه باشد و بدهکاران بدحساب بانکی شناسایی، دسترسی آنها به اعتبارات بانکی قطع و در صورت لزوم معرفی شوند.
رئیس جمهور تاکید کرد: دریافت سود مشارکت از تسهیلات بانکی دقیقا بر اساس مقررات مصوب و ابلاغی بانک مرکزی باشد و مبالغ اخذ شده بالاتر از نرخ سود مشارکت مصوب باید مسترد شود.
آقای رئیسی به بانکها توصیه کرد: آنجا که ممکن است از تملیک واحدهای تولیدی خودداری کنید، اما چنانچه ناچار به این کار شدید، در کوتاهترین زمان ممکن یا آن واحد تولیدی را مجدداً راهاندازی و یا واگذار کنید تا تولید دچار وقفه نشود و کارگران بیکار نشوند.
رئیس جمهور بر ضرورت هدایت نقدینگی به سوی نظام تولید تاکید کرد و گفت: اگر نقدینگی به سمت تولید هدایت شود، مشکلی ایجاد نخواهد کرد، اما اگر نقدینگی به سوی تولید نرود، مانند سیل در جامعه به راه افتاده و به هر جا برسد، خرابی به بار میآورد.
در این نشست مدیران عامل بانکها دیدگاهها و عملکرد خود را ارائه کردند.
محمدرضا فرزین مدیرعامل بانک ملی ارزش شبکه بانکی را ۸ هزار هزار میلیارد تومان بیان کرد و گفت: شبکه بانکی با ۲۰۰ هزار اشتغال، ۸۳ درصد تامین مالی کشور را بر عهده دارد.
وی افزود: تعداد پروندههای باز در بانک ملی برای تسهیلات گیرندگان، ۴۸ هزار و ۷۰۹ پرونده است که از این میزان ۳۰۰ پرونده به تملک از سوی بانک منجر شده است. از این ۳۰۰ واحد، ۲۴۲ واحد در زمان تملیک تعطیل و ۵۹ وحد فعال بوده اند ضمن اینکه فاصله زمانی ابلاغ تا تملیک ۵ سال طول کشیده است.
فرزین همچنین گفت: آمادگی داریم در اجرای طرحهای بزرگ کشور بر اساس مقررات مشارکت کنیم ضمن اینکه با سیاستهای جدید ابلاغی تلاش کردیم تا امسال تعطیلی واحدهای تولیدی اتفاق نیفتد.
آیت اله ابراهیمی مدیرعامل بانک سپه هم در این نشست گفت: تامین منابع مالی برای ساخت ۱۲۵ هزار واحد مسکونی را به ارزش ۶۵ هزار میلیارد تومان در طرح ضربتی مسکن بر عهده گرفتیم که تا سه سال آینده این منابع تخصیص مییابد.
کوروش پرویزیان مدیرعامل بانک پارسیان و رئیس کانون بانکهای خصوصی هم گفت: قانون اعطای تسهیلات بانکی، گرفتن وثایق خارج از طرح را ممنوع کرده، اما مدیران بانکها را در جای دیگر به علت نگررفتن وثیقه، محاکمه میکنند.
شمسی نژاد مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر با بیان اینکه دو بانک قرض الحسنه در کشور داریم گفت: این دو بانک سالانه ۴ میلیون فقره وام خرد و متوسط با میانگین ۳۵ میلیون تومان پرداخت میکنند که معوقات آن کمتر از یک و نیم درصد است.
مهدیان مدیرعامل بانک توسعه تعاون با بیان اینکه سهم بخش تعاون از اقتصاد ۵ درصد است افزود: ۵۰ درصد از تسهیلات اعطایی این بانک سهم صنعت، ۲۰ درصد سهم کشاورزی، ۱۵ درصد سهم خدمات و ۱۵ درصد باقیمانده هم سهم بازرگانی و مسکن بوده است.
دولتآبادی مدیرعامل بانک ملت هم در این نشست گفت: بر اساس مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا، بانکها باید ۱۰۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات ودیعه مسکن پرداخت کنند که تاکنون ۸۲ هزار میلیارد ریال را پرداخت کردیم و بقیه را تا پایان سال پرداخت میکنیم، اما وزارت راه و شهرسازی در این باره پروندههایی به ارزش ۳۰۸ هزار میلیارد ریال را به بانکها معرفی کرده که نمیتوانیم این میزان را تامین کنیم.
بر اساس این گزارش علی صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی، دسترسی آسان مردم به شبکه بانکی به ویژه برای دریافت وامهای خرد را با استفاده از اعتبارسنجی خواستار شد و بر ارتقای رضایت عمومی از شبکه بانکی تاکید کرد.
در این نشست مسعود میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه از بی انضباطی در نظام بانکی انتقاد و محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور بر اصلاح برخی رویهها در بانکداری کشور تاکید کرد.
آقای محسن رضایی معاون اقتصادی رئیس جمهور، هدایت نقدینگی به سمت تولید و احسان خاندوزی وزیر اقتصاد هم ادامه روند آشتی دادن مردم با شبکه بانکی را خواستار شد.
گزارش از: غلامرضا بهرامی خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما
مردم رو به وام ودیعه مسکن مستأجرین امیدوار کردن و ثبت نام کردن و مدرک گرفتن و ضامنها امضا دادن و حالا میگن اعتبار نداریم... فقط تو شعبه مورد نظر من، چندده نفر مشکل خوردن. بانک ها حواله میدن به وزارت راه و شهرسازی، وزارت هم پاسخگو نیست. وزیر اقتصاد و رئیس جمهور هم هی میگن که بانک ها باید تسهیلات رو بدن!!! همهاش وعده دروغ...
صدامون هم به هیچ جا نمیرسه.