۳۰ درصد از پهنه ۴۵ هزار هکتاری تالاب میانکاله و خلیج گرگان خشک شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران ، مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران با بیان اینکه روند خشکی تالاب میانکاله از اوایل دهه ۹۰ آغاز شد و هر سال سیر صعودی داشت. گفت:خشکی از غرب منطقه میانکاله آغاز شده بود حالا در طول ۶۰ کیلومتر نوار جنوبی این تالاب کشیده شد و در برخی مناطق مانند گلوگاه، بندرگز و خلیج گرگان به محیطی خشک و باتلاقی تبدیل شده است.
حسینعلی ابراهیمی افزود: میزان آب تالاب میانکاله و خلیج گرگان با بارندگیهای اخیر تغییر محسوسی نداشته و سطح خشکی نیز ۱۵۰۰ هکتار بیشتر از پارسال شده است.
او گفت: با خشک شدن تالاب میانکاله علاوه بر از بین رفتن زیستگاه صدها گونه پرنده و آبزی شمال ایران نیز به کانون ریزگردها تبدیل خواهد شد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست مازندران با اشاره به اینکه آب تالاب میانکاله لب شور و حاصل مخلوط شدن آب شیرین رودخانهها و آب شور دریای خزر است افزود: تنها راه نجات تالاب میانکاله از خشکسالی با افزایش ورودی آب شیرین از رودخانههای حوزه آبریز و همزمان پمپاژ آب دریای خزر است.
ابراهیمی تاکید کرد: اداره کل محیط زیست مازندران مطالعات اجرایی برای انتقال آب رودخانههای همجوار و پمپاژ از دریا را انجام داد که برای اجرای این طرحها به احداث ۱۵ کیلومتر کانال انتقال آب و ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
بنی هاشمی رئیس مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر مرداد امسال با هشدار در خصوص ادامه عقب نشینی آب از ساحل گفت: تراز آب دریای خزر از سال ۱۳۷۵ تاکنون به دلیل یک و نیم متر کاهش داشته است.