زیتون از ارزش غذایی فوق العاده ای برخوردار و از خوش طعم ترین خوردنی ها در کنار غذاست اما بعضی از زیتون ها تلخ هستند، برای رفع تلخی زیتون چه کنیم؟
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سيما، زیتون یکی از خوشمزهترین و مفیدترین خوردنیهای همراه با غذا است که لذت غذا خوردن را چندین برابر میکند و از ارزش غذایی بالایی برخودار است. گاهی برایمان پیش میآید که هنگام خرید زیتون دقت کافی را نمیکنیم و زیتون تلخ میخریم، اما روشهایی وجود دارد که با استفاده از آنها میتوانید تلخی زیتون را از بین ببرید.
روشهای از بین بردن تلخی زیتون
زیتون معمولا در ابتدای تابستان شروع به گل دادن میکند. سپس به تدریج میوه آن تشکیل میشود و در اواخر تابستان به مرحله برداشت میرسد. ابتدا زیتون سبز کمرنگ است و به تدریج تیره شده که در اواخر پاییز رنگ آن کاملا سبز تیره میشود. جالب است بدانید که زیتون در گذشته نماد صلح و ثروت بوده است. در پرچم سازمان ملل متحد نیز از شاخه زیتون به عنوان نماد صلح استفاده شده است زيتون به سه صورت کنسروی، شکسته و بی هسته وجود دارد.
زیتون کنسروی همان زیتون بی هسته است که مرحله روغن گیری آن انجام نشده است و از آن برای درست کردن زیتون پرورده استفاده میکنند، از این نوع زیتون برای تزیین نیز استفاده میشود.
زیتون شکسته زیتونی میباشد که روغن گیری نشده است.
همه انواع زیتونها تلخ هستند که راه از بین بردن تلخی آنها شستشوی چند باره آن با آب است یعنی اینکه زیتونها را سه یا چهار بار باید بشوییم و سپس بعد از هر بار شستن در آب نمک بخوابانیم تا طعم مطلوبی به دست آورد. پس از اینکه تلخی زیتونها از بین رفت دوباره آنها در آب نمک که مقدار شوریش مطابق میل شماست، بریزید. سپس بر روی زیتونها ۲ قاشق روغن زیتون و یک قاشق گلپر بریزید و در جای خنک به غیر از یخچال نگه دارید.
زیتونهای سبز و نارس را در محلول قلیایی میخوابانند تا تلخی آنها گرفته شود سپس برای مدتی در آب نگه میدارند و سپس این زیتونها را در ظرف دارای مخلوط آب، نمک و سرکه میگذارند و یا با روش آب نمک، تلخی این زیتونها را از بین میبرند.
زیتونها را در خانه هم میتوان عمل آورد، اما بیشتر افراد مصرف کننده به علت وقت زیادی که این کار میبرد ترجیح میدهند زیتون آماده تهیه کنند.
رنگ زیتون به نوع آن بستگی دارد، اما اگر زیتونها پس از بیرون آوردن از محلول قلیایی در معرض هوا باشند رنگ آن سیاه میشود.
البته رنگ زیتون بیش از همه به نوع آن مربوط میشود. در مورد محلولهای قلیایی خوراکی، ترکیب آب و بی کربناتها مثل جوش شیرین و آهک که برای مربای بالنگ استفاده میشود.