بر اساس نظر متخصصان؛ نوبت یادآور واکسن، سیستم ایمنی افراد را مجدد احیا و بین ۵۰ تا ۸۰ درصد از ابتلای آنان به اُمیکرون جلوگیری میکند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ برای بررسی ایمنی زایی واکسنها و مدت ماندگاری آن در بدن افراد به آزمایشگاه مرجع غذا و دارو سازمان غذا و دارو رفتیم؛ جایی که روی هر واکسن داخلی و وارداتی، تخصصی و دقیق آزمایش و سلامت و ایمنی زایی واکسنها رصد میشود.
دکتر سعید رضا پاکزاد رئیس آزمایشگاه فرآوردههای بیولوژیک سازمان غذا و دارو در مصاحبه با خبرنگار ما در این باره گفت: ایمنی، اصالت و سلامت واکسنها در این آزمایشگاه به محک گذاشته میشود؛ همه افرادی که واکسن تزریق میکنند در بدن شان فعل و انفعالات پیچیدهای روی میدهد که در نهایت به تولید سلولهای ایمنی منجر میشود.
وی افزود: این سلولهای ایمنی ۷روز پس از دریافت واکسن ایجاد میشود و پس از ۳هفته در بدن افراد به حداکثر میرسد.
دکتر پاکزاد در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا پس از مدتی مجدد باید نوبت یاد آور واکسن را دریافت کرد؛ گفت: تیتر یا غلظت آنتی بادی ناشی از واکسن، فرصت طلایی ایمنی زایی را در بدن ایجاد میکند؛ اما این غلظت پس از ۳ماه از تزریق واکسن به حداقل خود میرسد و در این زمان نیاز است نوبت یادآور واکسن به کمک سیستم ایمنی بیاید.
در این آزمایشگاه متخصصان با کمک فناوریهای پیشرفته، تیتر آنتی بادی را در بدن افرادی که واکسن نزده اند، کسانی که چندین هفته از زدن واکسن آنها گذشته است و افرادی که به تازگی واکسن دریافت کرده اند، مقایسه میکنند.
دکتر رضا مساعد رئیس اداره مطالعات بالینی سازمان غذا و دارو در این باره گفت: کسانی که واکسن دریافت میکنند احتمال اینکه به بیماری کرونا و به ویژه سویه جدید آن مبتلا شوند بسیار اندک است.
وی افزود: نکته مهم این است افرادی که نوبت یادآور را دریافت کردهاند بین ۵۰ تا ۸۰ درصد احتمال کمتری برای ابتلا و انتقال بیماری به دیگران دارند.