مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سیب و سوران گفت : از جمعیت ١٠٢ هزار نفری این شهرستان بیش از ٨۵ درصد آنها در بخش کشاورزی بصورت مستقیم و غیر مستقیم مشغول فعالیت هستند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، سپاهی تاکید کرد: سیب و سوران استعدادهای خوبی در تولید محصولات زراعی، باغی و دام و طیور دارد و سالیانه حدود 76 هزار تن مجموع تولیدات بخش کشاورزی این منطقه است.
سپاهی افزود: از مجموع تولیدات بخش کشاورزی شهرستان، 40 هزار و 100 تن محصولات باغی، 28 هزار تن محصولات زراعی و حدود 5 هزار و 400 تن محصولات دام وطیور است .
مدیر جهاد کشاورزی سیب و سوران 85 درصد درآمد باغداران سیب و سوران را در تولید انواع خرما برشمرد و گفت: سالیانه از سطح ٣ هزار و ۴۰۰ هکتار نخلستان بیش از 21 هزار و 200 تن خرما تولید و روانه بازار های داخل و خارج کشور میشود.
وی خرما ،انار، انگور و محصولات گلخانهای را عمده ترین محصولات باغی شهرستان معرفی کرد.
وی با اشاره به ظرفیت بالای شهرستان در تولید محصولات علوفه ای اظهار داشت: کشاورزان منطقه سالیانه بیش از ٣٣ هزار تن یونجه، سورگوم، ذرت و خصیل تولید می کنند.
وی گندم جو ، ذرت ،پیاز، بادمجان، بامیه، سیر را شاخص ترین محصولات زراعی شهرستان اعلام کرد.
وی گفت: در حال حاضر سیب و سوران دارای 20 هکتار فضای گلخانهای است که در سال جاری با سرمایهگذاری 400 میلیارد ریالی بخش خصوصی 5 هکتار نیز با پیشرفت فیزیکی 10 تا 50 درصدی در حال اجرا است.
وی با اشاره به تلاش جهت افزایش ضریب خوداتکایی شهرستان به گوشت مرغ اذعان داشت در حال حاضر 13 واحد مرغداری فعال شهرستان سالیانه دو هزار و 700 تن گوشت مرغ تولید که جوابگوی 87 درصد از نیاز مصرف مردم شهرستان است .
وی تاکید کرد : برای رسیدن به خودکفایی و تولید بیشتر گوشت مرغ، هم اکنون 16 واحد مرغداری جدید به ظرفیت 520 هزار قطعه در هر دوره با سرمایهگذاری بخش خصوصی در حال احداث است که با به تولید رسیدن این واحدها ظرفیت تولید گوشت مرغ در سیب و سوران به رقم هفت هزار و 950 تن در سال ارتقا خواهد یافت.
سپاهی افزود بهره برداران بخش تولید گوشت مرغ بدنبال تولید مازاد بر نیاز شهرستان هستند تا در تنظیم بازار سطح استان هم نقش ایفا کند .
محمد حنیف سپاهی سطح زیر کشت محصولات زراعی و باغی شهرستان سیب و سوران را شش هزار و 600 هکتار اعلام کرد و افزود دو هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی از 99 رشته قنات موجود در منطقه مشروب میشود.
وی با توجه به جمعیت اشتغال بکار شهرستان در امر کشاورزی، خواستار مشارکت سرمایه گذاران بومی در اجرای طرح های صنایع تبدیلی و فرآوری خرما ، خوراک طیور و حمایت مسئولین در جهت رفع موانع تولید شد