در کش و قوس تعیین تعرفههای خدمات درمانی
تعرفههایی به عنوان بهای تمام شده خدمات تشخیصی درمانی در سال ۱۴۰۱ در فضای مجازی منتشر شده که واکنشهای مردم رو به دنبال داشته است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، این تعرفهها در مواردی تا ۲۰۰ درصد افزایش نسبت به تعرفههای فعلی نشان میدهد.
اما متولی انتشار تعرفه خدمات پزشکی بعد از تصویب در هیات وزیران شورای عالی بیمه است و انتشار شتاب زده این ارقام پیشنهادی از سوی سازمان نظام پزشکی خلاف رویه قانونی است.
آقای سالاریان معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی میگوید: اینها قیمت کارشناسی هزینههای واقعی و تمام شده است؛ قیمت قطعی نیست! محرمانه بوده و از یک جایی به بیرون منتقل شده است، اما مسئولان باید بهای واقعی خدمات تمام شده را بدانند.
به هر حال تعرفههای پزشکی همیشه کلاف سردرگم اقتصاد سلامت بوده است، اینکه ارقام واقعی به عنوان تعرفه تعیین شود تا کیفیت خدمات پزشکی کشور ارتقا پیدا کند و فشاری بر مردم تحمیل نشود و کسی از دریافت خدمات درمانی محروم نماند.
سید سجاد رضوی رئیس شورای عالی بیمه سلامت هم میگوید: باید افزایش منطقی در تعرفهها داشته باشیم و شورای عالی بیمه پیشنهاد افزایش تعرفهها ۲۸.۵ درصد را در سال آینده مطرح کرده بود.
اما یکی از دغدغههای جامعه پزشکی این است که با این تعرفهها هزینه تجهیزات پزشکان تامین نمیشود و میگویند باید بخشی از این تعرفهها را سازمانهای بیمه گر به عهده بگیرند.
درخواست افزایش تعرفههای پزشکی متناسب با قیمت تمام شده خدمات؛ اختلافی قدیمی بین جامعه پزشکی و دولت است و همه ساله در ایام بررسی بودجه و تعیین تعرفههای درمانی سال بعد بروز میکند.
جالب هم آن است که سازمان نظام پزشکی با این میزان افزایش مخالفت دارد و حالا باید منتظر بود و دید دولت چه تصمیمی در این زمینه خواهد گرفت.
چانه زنیها برای تعیین تعرفه خدمات تشخیصی درمانی همه ساله وجود داشته و مهم این است که در تعیین تعرفهها توان پرداخت مردم درنظر گرفته شود و نظارتها به گونهای باشد که ارائه خدمات درمانی در عمل با قیمت بیشتری برای مردم آب نخورد.