رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت معاونت درمان، تجمیع منابع و ایجاد شبکههای آزمایشگاهی در راستای کاهش هزینه تمام شده خدمت را مهمترین محور مدیریت هزینههای خدمات آزمایشگاهی دانست.
سمیعی افزود: علاوه بر آن دستورالعملها و چک لیستهای متعددی تهیه و ابلاغ شده است که وظایف آزمایشگاهها و معیارهای ارزیابی آنها را با جزئیات بیشتر در دو حوزه اجرایی و فنی تبیین میکنند.
رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت معاونت درمان تاکید کرد: راهبردهای مدیریت هزینه خدمات آزمایشگاهی در راستای تامین وادامه خدمات آزمایشگاهی با کیفیت و اقتصادی، با تکیه بر سیاستهای کلی نظام سلامت، قوانین و ضوابط ابلاغی و راهبردهای اقتصاد مقاومتی و بهبود مدیریت بهره برداری است.
سمیعی ادامه داد: مهمترین محور مدیریت هزینههای خدمات آزمایشگاهی تجمیع منابع و ایجاد شبکههای آزمایشگاهی است. این محور مجموعهای متشکل از آزمایشگاههای مراکز درمانی، بهداشتی، پژوهشی و آموزشی است که از دسترسی به خدمات آزمایشگاهی با کیفیت، معتبر، بهنگام و اقتصادی و سایر فعالیتهای آزمایشگاهی مورد نیاز نظام سلامت، در هر جا و هر زمان که لازم باشند، اطمینان میدهد.
رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت معاونت درمان گفت: در این شبکهها ارائه خدمت از طریق نظام ارجاع بین آزمایشگاهی و بر مبنای سطح بندی خدمات (نقشه خدمت) انجام میشود.
سمیعی افزود: محور اصلاح الگوی مصرف و مدیریت بهره برداری از خدمات آزمایشگاهی برای کاهش تجویز خدمات غیر ضروری و پیشگیری از تقاضای القایی، اصلاح نظام تعرفه گذاری خدمات تشخیصی آزمایشگاهی، خرید راهبردی خدمت با تاکید ویژه بر وظیفه سازمانهای بیمه پایه و تکمیلی بر اساس قانون برنامه ششم توسعه و نیز کنترل بازار وسایل تشخیص آزمایشگاه پزشکی از دیگر محورهای مدیریت راهبردی مدیریت هزینههای خدمات آزمایشگاهی است.
رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت معاونت درمان گفت: سطح بندی تخصصی خدمات در آزمایشگاههای پزشکی نیز در چهارچوب شبکههای آزمایشگاهی ارائه خدمت یکی از اقدامات موثر در راستای ایجاد دسترسی به خدمات با کیفیت و بهنگام است، همچنین امکان اقتصادی کردن و بسترسازی خرید راهبردی خدمت را فراهم میکند.
سمیعی تاکید کرد: محور سطح بندی تخصصی خدمات در برخی موارد تکلیف تعیین شده در قوانین و مقررات است، مثل تعیین آزمایشگاههای مجاز به انجام آزمایشهای غربالگری مادر باردار که از تکالیف تعیین شده در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است.
رئیس آزمایشگاه مرجع سلامت معاونت درمان درباره انطباق آزمایشگاههای پزشکی به ویژه بخش دولتی، با قوانین و مقررات و استانداردهای آزمایشگاه پزشکی گفت: لزوم توجه به شرح وظایف مدیریتهای امور آزمایشگاهی معاونتهای درمان که با تاکید نهادهای نظارتی تنظیم و به دانشگاهها ابلاغ شده است با اهمیت است و نیز بر مشروط بودن تمدید پروانه آزمایشگاههای پزشکی به رعایت مقررات و استانداردها و رعایت حد نصاب انطباق با استانداردهای آزمایشگاهی ابلاغی، شرکت مستمر در برنامه ارزیابی خارجی کیفیت (مهارت آزمایی) و وجود نداشتن تخلف محرز و تخطی از ضوابط و مقررات مورد تاکید است.