مرحله اول طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال در شهرستانهای مرز شرقی استان اجرا می شود.
شایسته افزود: نوبت اول طرح ویژهی متولدین ۲۵دی ۱۳۹۵ تا ۲۸ دی ۱۴۰۰ و نوبت دوم ویژه متولدین ۲۵ دی ۱۳۹۵ تا ۳ اسفند ۱۴۰۰ اجرا می شود که علاوه بر شهرهای مرزی استان جمعیت هدف تیم سیار ساکن در شهرستانهای بیرجند، سرایان، فردوس، بشرویه، قاین، خوسف و طبس، همه مهاجران خارجی ساکن در اردوگاهها و یا خارج اردوگاهها در شهرستان ها، همه خانوارهای ساکن در کلنیها و تجمع عمده مهاجران خارجی و همه کودکان زیر ۵ سال که احتمالاً همراه با مادران خود در زندانها اقامت دارند، در این طرح واکسینه می شوند.
وی گفت: فلج اطفال یک عفونت حاد ویروسی با دامنهای متغیر از عفونت بدون علامت تا عفونت مغز، فلج و مرگ است؛ عامل بیماری زا ویروس فلج اطفال است که در سه تیپ میتواند سبب ایجاد بیماری شود؛ وقوع موارد تک گیر و همه گیر این بیماری اکثرا در تابستان و پاییز رخ میدهد.
مدیر بیماریهای مرکز بهداشت افزود: فلج اطفال در هر سنی ممکن است اتفاق بیفتد، ولی بیشتر بیماری کودکان و نوجوانان است؛ تنها مخزن این ویروس، انسان است؛ ویروس فلج اطفال در محیط غیرزنده در مدت کوتاهی از بین میرود و در مناطقی که وضعیت بهداشتی آنها در سطح پایینی است، معمولا از طریق مدفوعی- دهانی سرایت میکند.
شایسته راهکارهای ریشه کنی فلج اطفال را ایمن سازی روتین برای کودکان و همچنین ایمن سازی پاک سازی دانست که در طرحهای دورهای اجرا میشود.