پژوهشگر معارف دینی گفت: غیرت دینی، تهدیدها را به فرصتها تبدیل میکند.
وی افزود: غیرت بر دو نوع است یک غیرت پسندیده و دیگری غیرت ناپسند که هر دو این موارد بر هم تاثیر گذارهستند.
این پژوهشگر معارف دینی گفت: غیرت ناپسند، وجه خشم آلود غیرت است که متاسفانه عدهای قلیل از افراد جامعه آن را به کار میبرند و همین باعث شده است تا دشمنان، تعصب این افراد را به دیگران تعمیم دهند در حالی که تعریف واقعی غیرت این نیست.
آقای میرلوحی گفت: اهمیت غیرت بسیار است. غیرت باعث ضربه نخوردن به کیان خانواده میشود و به فرموده پیامبر اکرم (ص) هیچ کس از خدا غیورتر نیست چرا که خدا همه پلیدیها را پاک میکند.
وی در ادامه با استناد به سخنان اخیر مقام معظم رهبری درخصوص معنای غیرت دینی گفت: غیرت دینی تهدیدها را به فرصتها تبدیل میکند و محور این موضوع، عقلانیت است چرا که نبود عقلانیت سبب میشود به دین خدشه وارد شود.
این پژوهشگر مسائل دینی افزود: برای اینکه از ضربه خوردن به دین جلوگیری کنیم باید تلاش کنیم تا غیرت را به عنوان سپری در برابر دشمنان به کار ببریم و از هزینهها و سختیهایی که این موضوع به دنبال دارد، نهراسیم.
وی ریشه بسیاری از کاستیها درخصوص به کاربردن غیرت دینی را در تعریفهای اشتباه از دین بیان کرد و گفت: مردم فکر میکنند که دین، صرفا یک عمل عبادی است درحالی که دین حافظ سعادت و رفاه ماست در واقع ما باید فهم خود را از دین زیاد کنیم و بفهمم که دین به معنای زندگی است.
آقای میرلوحی در خصوص موانعی که درباره غیرت دینی وجود دارد افزود: موانع غیرت دینی بر دو نوع است. یکی موانع درونی، دیگری موانع بیرونی است. در موانع درونی، افرادی که شجاعت و عزت نفس ندارند نمیتوانند غیرت دینی داشته باشند و درخصوص موانع بیرونی، حرکتهای استکبار و دشمنان است که معمولا از شیوههای خاصی استفاده میکنند.
این پژوهشگر مسائل دینی گفت: پیامبر اکرم (ص) همواره علاوه بر این که در جنگهای زیادی برای مقابله با دشمنان شرکت داشت از استواری عقیده هم برخودار بود. ما باید این ایستادگی را در میان نخبگان تقویت کنیم چرا که گاهی برخی افراد حتی در لباس دین از این غیرت دینی فاصله میگیرند.
وی افزود: دشمن معمولا از روش هایی، چون عملیات قدم به قدم، پرده دری و تقدس زدایی استفاده میکند. مواردی چون: ترویج غنا، تمرکز بر کم اهمیت دادن مسئله حجاب، ایجاد شک در قدرت نظامی کشور، شکستن قُبح مسائل و کنار زدن مقدسات دینی.
آقای میرلوحی درخصوص چالشهای امروز غیرت دینی گفت: مخاطره اصلی در شرایط امروز جامعه ما بحث معیشت است. امیرمومنان علی (ع) به ایتام و فقرا کمک میکردند و مسئولان باید در کنار همه اقدامات خود این موضوع را در نظر داشته باشند.
وی همچنین با اشاره به سفرهای استانی رئیس جمهور افزود: خوشبختانه رئیس جمهور همواره به مناطق محروم سر میزنند، اما این غیرت دینی باید در همه مسئولان در ردههای مختلف باشد که مبادا مسئله معیشت، مسائل فرهنگی و اعتقادی را کنار بزند.