کمبود مواد اولیه و قطعات در بازار جهانی، ۱۰۰ میلیارد دلار برای صنعت آلمان، هزینه دربر خواهد داشت.
وی افزود: صنعت قدرتمند آلمان به شکلی ویژه، تحت تأثیر این بحران قرار گرفته است که شیوع بیماری همه گیر کووید-۱۹، نقش اصلی را در آن داشته است. او ادامه داد: این بیماری هنوز هم بخشهای مهمی از اقتصاد و صنایع آلمان را درگیر کرده است. رئیس فدراسیون صنایع آلمان افزود: سویه اومیکرون ویروس کرونا در این کشور و بسیاری از کشورهای اروپایی در حال گسترش است که این خود تهدیدی بر اقتصاد کشورهای این منطقه خواهد بود. به همین علت، فدراسیون صنایع آلمان که در واقع نقش میانجیگر را برای صنایع و شرکتهای تولیدی آلمان ایفا میکند انتظار دارد حالت توقف و حرکت (stop and go) بر بخش صنایع این کشور طی سال جاری حاکم باشد.
وی ادامه داد: با این توضیح که ممکن است مدتی شاهد رشد اقتصادی و زمانی روند افول در کشور را شاهد باشیم. با وجود این، پیش بینی میشود امسال، میزان رشد اقتصادی آلمان به سه و نیم درصد برسد. بخش تولیدات کارخانهای که ستون بزرگترین اقتصاد منطقه یورو را تشکیل میدهد، چندین ماه است به علت عرضه ناکافی برخی اجزا و مواد خام، تحت فشار قرار گرفته است. زیرا زنجیرههای عرضه جهانی به علت همهگیری، دوباره مختل شده است. علاوه براین، ازسرگیری فعالیتهای بازرگانی، بهبود فضای کسب و کار و رونق اقتصادی موجب شده است تقاضا برای مواد خام و اولیه افزایش یابد که این خود موجب کاهش مواد اولیه شده است.
بخش خودرو، که شاخه اصلی صنایع آلمان به شمار می آید، به طور ویژه از کمبود نیمه هادیها آسیب دیده است. این وضع موجب شد تولیدکنندگان و شرکتها تولیدات خود را کاهش دهند یا برخی کارخانههای خود را به طور موقت تعطیل کنند. سال ۲۰۲۱ سال سیاهی برای این بازار بود که به پایینترین سطح خود در ۳۰ سال اخیر رسید: در مجموع، در سال گذشته، آلمان، دو میلیون و ۶۲۰ هزار دستگاه خودرو تولید کرد که افت ده و یک دهم درصد کاهش را در مقیاس سالیانه نشان میدهد.