متخصصان کشورمان با استفاده از فناوریهای پزشکی، سندروم انتقال خون دوقلوها را درمان میکنند تا سالانه بطور متوسط جان ۴ هزار بچه را نجات دهند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ سندروم ترانسفوزیون یا انتقال خون قل به قل؛ از اختلالات بارداری در دوقلوهای همسان است؛ که از یک جفت تغذیه میکنند. در این حالت به یکی از قلها خون بیشتری میرسد و در نتیجه بزرگتر از قل دیگر میشود.
این بیماری نادر است بطوریکه از هر ده بارداری دوقلو، تنها در دو بارداری امکان بروز این اختلال وجود دارد. بر اساس تحقیقات انجام شده، اگر سندروم انتقال خون قل به قل قبل از هفته ۲۶ بارداری رخ دهد بسیار خطرناک است و میتواند منجر به مرگ هر دو جنین شود.
متخصصان کشورمان در بیمارستان شریعتی؛ با استفاده از فناوریهای خاص پزشکی بوسیله لیزر؛ اتصالات عروقی غیرطبیعی در جفت را شناسایی و برطرف میکنند.
دکتر وجیهه مرصوصی متخصص زنان و زایمان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما میگوید: اگر برای مادران بارداری که به این نوع از اختلال بارداری مبتلا هستند کاری انجام نشود هر دو جنین از بین میروند. ما با استفاده از جداسازی جفت مشترک و عروق پیوند دهنده دو قل توسط کواگولاسیون این بیماری را شناسایی و درمان میکنیم
وی گفت: ما با استفاده از فناوریهای نوین پزشکی و از طریق لیزر با فیتوسکوپ در داخل رحم، عروق مشکلدار را از بین میبریم.
با توجه به شرایط خاص مادر و فرزند؛ در این عمل جراح،ی مرحله بیهوشی هم با حساسیت ویژهای انجام میشود.
دکتر گیتا شعیبی دانشیار گروه بیهوشی دانشگاه تهران درگفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما تاکید کرد: بیهوشی برای مادران بارداری که با این اختلال مواجه اند نیازمند به دقت خاصی است چرا که نجات جان ۳ نفر همزمان باید در نظر گرفته شود.
ما ترجیح میدهیم از روش بیهوشی عمومی استفاده کنیم، زیرا در این طریق بیمار هیچ حرکتی ندارد و دقت استفاده از لیزر در حین انجام جراحی بیشتر خواهد بود.
وی اظهار کرد: بطور متوسط؛ سالانه ۲ هزار مادر باردار با این اختلال شناسایی میشوند و اگر دسترسی به این فناوری نبود؛ بطور متوسط ۴ هزار بچه در سال به دلیل این عارضه از بین میرفتند.