معاون هماهنگی توزیع توانیر گفت: عدهای خیلی کم با وجود قرار گرفتن در اقلیت به لحاظ تعداد، به اندازه میلیونها مشترک عادی برق مصرف میکنند.
وی با بیان این که الگوها و پایه قیمت گذاری بر مبنای الگو مانند گذشته ثابت است، گفت: آنچه که تغییر کرده، پلههای مصرفی است به طوری که پلههای مصرف اکنون به مصرف تا سطح الگو، ۱.۵ برابر الگو، تا ۲ برابر الگو و بیش از دو برابر الگو تقسیم شده است.
رخشانی مهر در خصوص عدم تغییر الگوی مصرف با بیان اینکه اکنون و در فصل غیرگرم به طور مثال در تهران و بیشتر مناطق کشور الگوی مصرف ۲۰۰ کیلووات ساعت در ماه است که نسبت به قبل تغییری نداشته است، افزود: بر اساس آمار سامانههای پرداخت قبوض، در این فصل بیش از ۷۵ درصد از مردم در سطح این الگو یا حتی کمتر، برق مصرف میکنند که تغییری در مبلغ قبوض برق این گروه ایجاد نخواهد شد.
معاون هماهنگی توزیع توانیر با اشاره به اینکه در تابستان تنها ۱۵ درصد از مشترکان هستند که بیشتر از الگو مصرف دارند، گفت: در تابستان نیمی از برق مصرفی کشور یعنی حدود ۳۰ هزار مگاوات، در بخش خانگی مصرف میشود که ۸۵ درصد از مردم به اندازه نیمی از این میزان (۱۵ هزار مگاوات) از برق بخش خانگی را مصرف میکنند و ۱۵ درصد پرمصرف به اندازه مابقی مشترکان مصرف برق دارند؛ یعنی ۱۵ درصد مشترکان پرمصرف، ۵۰ درصد برق کشور را در تابستان مصرف میکنند.
رخشانی مهر در عین حال به گروه اندکی از جامعه اشاره کرد که با وجود تعداد قرار گرفتن در اقلیت به لحاظ تعداد، به اندازه چهار نیروگاه بزرگ برق مصرف میکنند.
وی در همین زمینه گفت: از بین ۳۰ میلیون مشترک خانگی، تنها ۶۰۰ هزار مشترک که ۲ درصد از مجموع جمعیت مشترکان خانگی را دربر میگیرند، بیش از ۳ هزار مگاوات از مصرف برق کشور را به خود اختصاص داده اند که این میزان به اندازه تولید برق چهار نیروگاه بزرگ و مصرف برق میلیونها مشترک عادی است.
معاون هماهنگی توزیع توانیر با تاکید بر اینکه اگر این ۲ درصد خیلی پرمصرف، مصرف برق خود را به نصف کاهش دهند، بخش مهمی از محدودیتهای برقی در تابستان از بین میرود، گفت: همه تمرکز آئین نامه نحوه محاسبه تعرفه برق که از اول بهمن آغاز میشود، روی کنترل مصارف گروههایی است که بیش از الگو مصرف میکنند.
رخشانی مهر تصریح کرد: از این پس مردم به جای قیمت برق باید با اصطلاح کیلووات ساعت آشنا شوند، چرا که همه مصارف وسایل برقی با این میزان سنجیده میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که چگونه میتوان مصارف را در سطح الگو نگاه داشت، گفت: استفاده متعارف و درست از وسایل برقی، تنها راهکار کنترل مصرف و نگاه داشتن میزان مصرف در سطح الگو است.
رخشانی مهر افزود: به طور مثال در تابستان وقتی دمای آسایش بر اساس اصول علمی و پزشکی ۲۵ درجه سانتی گراد است، تنظیم کولر روی دمای پایینتر از ۲۵ درجه، به معنای مصرف و استفاده نامتعارف تلقی میشود.
وی همچنین با ارائه مثالی دیگر گفت: استفاده به اندازه از سیستم روشنایی در مکانی که حضور داریم، متعارف و روشن نگه داشتن لامپها در مکانی که حضور نداریم، نامتعارف است و باعث خروج از الگوی مصرف میشود.
رخشانی مهر تصریح کرد: آئین نامه نحوه محاسبه تعرفه برق تنها به دنبال افزایش توجه مردم به میزان مصارفشان است، چرا که هرچه مصارف در سطح الگو باشد، پایداری شبکه برق افزایش مییابد.
معاون هماهنگی توزیع توانیر همچنین در خصوص تاثیر استخراج غیرمجاز رمز ارز نیز با تشکر از مراکز مجاز استخراج رمز ارز که در تابستان و زمستان با صنعت برق همکاری میکنند، گفت: بخش عمده استخراجها در فضای غیرمجاز اتفاق میافتد که به منظور شناسایی این مراکز و افراد که باعث آسیب به وسایل برقی سایر مشترکان میشوند، توانیر اقدام به اختصاص پاداش به معرفی کنندگان و افشا کنندگان کرده است.
رخشانی مهر همچنین از همه مشترکان خواست تا با نصب اپلیکیشن "برق من" نسبت به مدیریت مصارف خود اقدام و از سایر خدماتی که در این برنامه گنجانده شده است، استفاده کنند.