ارتباط بین تغذیه و بیماری های خودایمنی
شماری از کارشناسان سلامت، شیوع جهانی بیماریهای خودایمنی را ناشی از رژیم غذایی غربی میدانند.
به گزارش
گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، در سالهای اخیر افراد بیشتری دچار بیماری خود ایمنی شده اند، زیرا سیستم ایمنی بدن آنها دیگر نمیتواند تفاوت بین سلولهای سالم و میکروارگانیسمهای مهاجم را تشخیص دهد.
متخصصان بینالمللی در تلاش برای یافتن روشهایی به منظور مقابله با این بیماری و شناسایی علل دقیق بیماریهای خودایمنی هستند. تعداد موارد ابتلا به بیماریهای خودایمنی حدود ۴۰ سال پیش در غرب روند افزایشی پیدا کرد و اکنون شاهد ظهور برخی از بیماریها در کشورهایی هستیم که پیش از این هرگز دچار چنین بیماریهایی نبوده اند.
برای مثال، بیشترین افزایش موارد ابتلا به بیماری التهابی روده در خاورمیانه و شرق آسیا مشاهده شده که پیش از این، موارد ابتلا به این بیماریها نادر بوده است.
بیماریهای خودایمنی طیف وسیعی از بیماریها از دیابت نوع یک تا آرتریت روماتوئید، بیماری التهابی روده و ام اس را شامل میشوند. در هر یک از بیماریها، سیستم ایمنی به جای عوامل بیماری زا بافت سالم را مورد هدف قرار میدهد.
محققان انگلیسی اظهار داشتند: ژنتیک انسان در چند دهه گذشته تغییر نکرده است؛ بنابراین عاملی در دنیای بیرون به گونهای تغییر کرده که شرایط را برای ابتلا به بیماریهای خودایمنی افزایش داده است.
پیش از این نیز محققان استرالیایی تاکید کرده بودند که بیشتر کشورها به سبک رژیمهای غذایی غربی و مصرف فست فودها رو آورده اند. فست فودها فاقد مواد مغذی مهم همچون فیبر هستند و شواهد نشان میدهد که این تغییر، بر ساختار میکروبیوم روده فرد تاثیر میگذارد.
به نقل از روزنامه گاردین، به گفته محققان تغییر در میکروبیومها باعث ایجاد بیماریهای خودایمنی میشود که اکنون بیش از ۱۰۰ نوع آنها کشف شده است.