رئیس شورای اسلامی شهر قم گفت: در ساخت و سازهاي شهري بايد بيش از گذشته به معماري ايراني اسلامي توجه شود.
آقاي اسلامي با بيان اين که سازمان نظام مهندسي، شهرداري و مجموعه مديريت شهري مي توانند با همکاري و همراهي شهر مانع از تغيير ترکيب و ساخت شهري شوند خاطرنشان کرد: مي توان با تقويت ارتباط بين سازمان نظام مهندسي و مديريت شهري کنترل کاملي به روي نماي ساختمان ها ايجاد کرد تا از ايجاد هرگونه نماي نامتعارف در سطح شهر جلوگيري کنيم.
وي در ادامه به بالابودن هزينه هاي نظارت در سازمان نظام مهندسي اشاره کرد و گفت: برخي از نظارت هاي صورت گرفته بر ساخت و سازها در شهر صوري است و حتي در تعدادي از موارد نياز داريم که بر همين نظارت ها هم نظارت شود.
شهردار قم نيز در اين جلسه به وجود برخي مشکلات در حوزه ساخت و سازهاي شهري اشاره کرد و گفت: افرادي که در سطح شهر اقدام به ساخت و ساز مي کنند با هر دو نهاد شهرداري ونظام مهندسي دچار مشکل مي شوند و بايد حجم اين مشکلات را کاهش دهيم.
آقاي سقائيان نژاد گفت: بروکراسي حاکم بر نظلرت در سازمان نظام مهندسي و همچنين صدور پروانه در شهرداري ها موجب معطل ماندن سرمايه مردم مي شود.
وي بروکراسي حاکم بر اين دو نهاد را يکي از عوامل بروز تخلفات در ساخت و سازهاي شهري عنوان کرد و گفت: بروکراسي در برخي موارد به حدي زياد مي شود که شهروندان به سمت تخلف از قوانين ساخت وساز پيش ميروند.
وي افزود: با همکاري شهرداري و نظام مهندسي بايد کميته مشترکي براي حل اين مشکلات و معضلات تشکيل شود.
رئيس هيات مديره سازمان نظام مهندسي استان نيز در اين جلسه اجراي طرح توسط مجريان و سازندگان غيرمتخصص را يکي از عوامل اصلي بروز تخلفات ساختماني دانست و گفت: در صورتي که پروانه ساختماني به نام مجري ذي صلاح صادر شود تا حد زياد از تخلفات در اين زمينه جلوگيري خواهد شد.
مقومي عدم آگاهي مردم را يکي ديگر از مشکلات ساخت و سازهاي شهري عنوان کرد و گفت: در صورتي که مردم از آگاهي کافي در اين حوزه برخوردار باشند خودشان تخلفات را به ناظرين اطلاع مي دهند.