رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی: برای افزايش ماندگاری میوه ها جهت توسعه صادرات محصولات باغی، ورقه های ضد قارچی رهاینده کنترل شده دی اکسید گوگرد تولید شد.
وی با اشاره به اینکه مطابق آمارهای جهانی به طور متوسط 24 درصد میوه ها و حدود 42 درصد از سبزی ها در کشورهای در حال توسعه در فاصله تولید تا مصرف از بین می روند گفت: روش های قدیمی نگهداری مواد غذایی شامل فرآیندهای گرمایی، انجماد، پرتودهی، نگهداری در اتمسفر اصلاح شده و استفاده از مواد افزودنی ضد میکروبی یا نمک ها هستند که متأسفانه در خصوص برخی فرآورده ها نمی توان آنها را به کار برد.
وی گفت: در سال های اخیر، تولید بسته های با رهایش کنترل شده از طریق انتقال یک عامل فعال از حامل پلیمری به سطح ماده غذایی به منظور افزایش زمان ماندگاری فرآورده های غذایی مورد توجه قرار گرفته است.
آقای رجب زاده به تأمین تقاضای مصرف کننـده بـرای انواع سبزی ها و میوه ها از طریـق انبارمـانی طولانی مدت اشاره کرد و گفت: با توجه به اهمیت ماندگاری میوه ها و کنترل قارچ ها و از طرف دیگر کاهش مصرف قارچ کش های سنتزی در زنجیره تولید تا مصرف، تولید ورقه های رهاینده دی اکسید گوگرد برای کنترل قارچ ها و افزایش ماندگاری میوه ها (سیب، انواع توت ها، تمشک، انگور، خرمالو، کیوی، گلابی و انار) ضروری بوده که علاوه بر کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، سبب ایجاد ارزش افزوده و افزایش سلامت جامعه نیز خواهد شد.
رییس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با بیان اینکه دانش فنی بسته بندی ها، جاذب ها و رهاینده های مواد فعال در انحصار برخی کشورهای خاص است گفت: با توجه به دستیابی به دانش فنی تولید این ورقه ها در داخل کشور، ورقه های رهاینده دی اکسیدگوگرد با قیمت پایین تری در حجم انبوه تولید و عرضه خواهند شد و مانع خروج ارز از کشور می شود.
آقای رجب زاده افزود: حصول دانش فنی کاهش ضایعات محصولات کشاورزی می تواند به عنوان یک فناوری منحصر به فرد و بومی در نظر گرفته شود.