در ارتباط تصویری مسئولان استان با نشست عصر امروز هیئت دولت اقدامات انجام شده در امدادرسانی و برآورد خسارت سیل اخیر تشریح شد.
استاندار کرمان از کاهش خسارتهای سیلاب اخیر به واسطه لایروبی رودخانهها و مسیلهای خطرپذیر، هشدارها و اطلاعرسانی به موقع و تخلیه نقاط جمعیتی عشایری نام برد و گفت: از سال گذشته ۱۳۲کیلومتر لایروبی رودخانه و ۲۴کیلومتر دایک حفاظتی در استان با ۲۰میلیارد تومان اعتبار از محل مسئولیت اجتماعی شرکتهای بزرگ استان با همراهی شهرداریها و دهیاری و امکانات ارتش انجام شد.
وی با اشاره به تخلیه نقاط جمعیتی عشایری و اطلاعرسانی به موقع ادامه داد: لایروبی ضروری مجدد و بازگشایی پلها قبل از بارشها انجام شد و بخش خصوصی نیز اعلام آمادگی کردند.
زینی وند با بیان اینکه ۱۱۹گروه عملیاتی از لحظه وقوع سیل به مناطق سیلزده اعزام شدند، گفت: اسکان اضطراری و بازگشایی محورها، توزیع اقلام زیستی و معیشتی انجام و سعی شد تا حد امکان سختیهای مردم به حداقل رسانده شود.
استاندار کرمان به مسئله فرونشست زمین در یکی از روستاهای منوجان در جریان سیل و خطر آن در کل استان اشاره داشت و گفت: مطالعات زمین شناسی در این رابطه انجام خواهد شد، اما برای رفع مسئله نیاز به دستور ملی دارد و در حد و اختیارات استان نیست.
زینیوند خاطرنشان کرد: سال گذشته نیز سرمازدگی ۱۳هزار میلیارد تومان خسارت به کشاورزی استان وارد کرد که متاسفانه هیچ مبلغی نتوانستیم جبران کنیم و در حال حاضر نیز ۳هزار میلیارد تومان در کشاورزی، زیرساخت و ساختمان خسارت داریم.
وی ابراز داشت: با مصوبه سفر معاون اول رئیس جمهور به مناطق سیلزده جنوب کرمان، مقرر شد تا هزار راس دام تلف شده با بازسازی محل نگهداری دام توسط ستاد اجرایی فرمان امام در اختیار خسارت دیدگان قرار گیرد.
زینیوند گفت: لوازم و اثاثیه منزل، احداث سرویسهای بهداشتی با همکاری بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی نیز تامین میشود.
استاندار کرمان از اهمیت و لزوم تکمیل سیلبند خرم در راستای جلوگیری از شدت خسارات وارده به منطقه جازموریان و دیگر شهرستانهای جنوبی خبر داد و گفت: ۲۰کیلومتر از این سیلبند در قدیم احداث شده بوده و هزار تا ۱۵۰۰میلیارد تومان برای تکمیل آن نیاز است که علاوه بر احیای تالاب جازموریان، منطقه را نیز از سیلاب محافظت خواهد کرد.
رئیس جمهور نیز پس از گزارش استانداران از حضور و اقدام به موقع استانداران و دیگر مدیران استانهای سیل زده در مناطق آسیب دیده سیلزده و قدردانی کرد.
آقای رئیسی؛ از لایروبی رودخانهها در استان کرمان به عنوان اقدامی موثر در کاهش خسارتها نام برد و تصریح کرد: لایروبیها باید در سایر استانها نیز انجام و تداوم یابد.
رئیس جمهور معاون اول و رئیس سازمان برنامه و بودجه را نیز مامور کرد برای تامین نیازهای ضروری اقدام کنند.