دومین پیمایش سلامت روان در در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی خراسان رضوی آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی
دکتر ندا اخروی افزود: این برنامه به روش پرسشگری و تکمیل پرسشنامه توسط کارشناسان سلامت روان با مراجعه به در منازل در بلوکهای تعیین شده، اجرا می شود.
وی با بیان اینکه اختلالات روانی، جزو شایع ترین بیماری ها در دنیاست که مطالعات انجام شده شیوع آن را در جهان حدود ۳۰ درصد برآورد کرده است، افزود: طبق برآورد سازمان جهانی بهداشت، یک نفر از هر چهار نفر در طول زندگی به یکی از اختلالات روانپزشکی مبتلا می شود که افسردگی، خودکشی، اختلالات مصرف مواد و اسکیزوفرنیا از مهمترین این اختلالات است.
دکتر اخروی گفت: نخستین پیمایش ملی سلامت روان در سال های ۸۹-۹۰ با پرسشگری از هفت هزار و ۸۸۶ نفر در کشور به اجرا درآمد که بر اساس نتایج آن، ۲۳.۶ درصد از افراد ۱۵ تا ۶۴ ساله کشور دچار یک یا چند اختلال روانپزشکی در۱۲ ماه قبل از بررسی بودند، اما از هر سه نفر مبتلا، ۲ نفر از هیچ مداخله بهداشتی درمانی بهره مند نمیشدند. همچنین مشخص شد که برای هر بیمار روانپزشکی بیش از ۳۰ درصد درآمد سالیانه خانوار هزینه میشود.
وی ادامه داد: از سال ۱۳۹۴ کارشناسان سلامت روان در مراکز بهداشت به کارگیری شدند و ارائه خدمات رایگان سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد جزو برنامه های سلامت همگانی در وزارت بهداشت قرار گرفت.
دکتر اخروی گفت: دومین پیمایش ملی سلامت روان با هشت هزار و ۵۰۸ نمونه با ابلاغ وزارت بهداشت در سراسر کشور از ۱۵ دی آغاز شده است که در این پیمایش شیوع استرس، اضطراب، وسواس، افسردگی و فشارهای زندگی، روش و میزان استفاده مردم و بیماران از خدمات بهداشتی و درمانی و مقدار هزینه تحمیل شده به مردم برای درمان مشکلات اعصاب و روان بررسی خواهد شد.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان دانشگاه تیپ یک در کلان منطقه ۹ آمایش کشور، مسوولیت مدیریت دومین پیمایش ملی سلامت روان را در سطح استان خراسان رضوی برعهده دارد که این مهم با همکاری پنج دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی دیگر در سبزوار، تربت حیدریه، گناباد، نیشابور و تربت جام انجام خواهد شد.
در این پیمایش ابتدا پرسشگران طی یک دوره آموزش تئوری و عملی ۶۰ ساعته، به نحوه دقیق پرسشگری مسلط خواهند شد و پرسشگری در ۱۱۰ بلوک با ۶۶۰ نمونه انجام خواهد گرفت.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در کلانشهر مشهد و ۱۵ شهرستان دیگر خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد.
ارائه خدمات بهداشتی و درمان به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاه های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت حیدریه و دانشکده های پزشکی نیشابور و تربت جام است.