همه مدیران و مسئولان کهگیلویه و بویراحمد موظف اند برای پیگیری مطالبات این استان تلاش کنند.
وی اتصال خط ریلی لردگان به شهرستان کهگیلویه و بند خط امام (ره) از محور پاتاوه به دهدشت را یکی دیگر از پیشنهادات ارائه شده به وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد و یادآور شد: ضرورت دارد اداره راه و شهرسازی مطالعات این دو طرح را شروع کُند و با مستندات لازم جهت ارائه به وزیر ارسال کند.
احمد زاده یکی دیگر از موارد مهم در سند آمایش سرزمینی را احداث سدها عنوان کرد و گفت: با توجه به خشک سالیها و کم آبی در برخی شهرها و روستاهای استان نیاز به احداث سد ضرورت دارد که مهمترین آنها سد آبریز کهگیلویه و سد تنگ سرخ است.
وی با بیان اینکه استان کهگیلویه و بویراحمد ۱۰ درصد منابع آبی کشور را در اختیار دارد، یادآور شد: در سالهای اخیر برخی سد ها در استان کهگیلویه و بویراحمد احداث شد که منفعت زیادی برای این استان ندارند.
استاندار استان با بیان اینکه در سد مارون و چشم شیر و حتی کوثر استانهای دیگر دیده شدند و تنها بخش کوچکی اراضی کشاورزی امامزاده جعفر و لیشتر در این سدها دیده شده است، گفت: در سد مارون آب برای شهرهای هندیجان و کشاورزی استان خوزستان دیده شده، اما هیچ گونه تخصیص برای شهرستان کهگیلویه وجود ندارد.
وی به دیدار خود و نماینده شهرستانهای کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده با وزیر نیرو پیرو سد آبریز کهگیلویه اشاره داشت و گفت: نماینده این شهرستان به شدت پیگیر این سد است، اما محیط زیست کشور اشکالاتی به احداث آن گرفته که یکی از آنها خشک شدن تالاب شادگان و از بین رفتن گاومیش هاست.
احمدزاده با بیان اینکه خوزستانیها از سد آبریز کهگیلویه با نام مارون دو یاد می کنند، گفت: برای اینکه جوی ایجاد کنند تا با احداث این سد مشکلاتی به وجود آید و به نوعی در حال مانع تراشی هستند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد به جلسه خود و این نماینده با سازمان محیط زیست کشور اشاره کرد و گفت: محیط زیست دلایل قانع کننده ندارد.
وی با بیان اینکه مدیران باید در این سند آینده استان را ببینند، افزود: امروز استان ما آب ندارد، کم آبی رخ داده که یکی از مواردی میتواند این مشکل را رفع کند احداث سد است.
احمد زاده با بیان اینکه بسیاری از پروژهها را میتوان از محل اعتبارات وزارت خانهها تکمیل و حتی کلنگ زنی کرد، گفت: این مورد را برخی از خود همین وزرا عنوان کردند که باید مدیران ما از این ظرفیت استفاده کرده و به دیدار مدیران بالا دستی بروند و اعتبار بگیرند.
احمد زاده با بیان اینکه مدیران باید از مدیران و وزیران بالادستی خود مشکلات استان را مطالبه گری کنند، بیان کرد: اگر می خواهیم بیکاری را از بین ببریم راه حل این کار سطح بالا دیدن است.
وی نمونه اقدامات مهم برای استان را تصویب مرز هوایی با پیگیری از مدیران بالا دستی در تهران عنوان کرد و یادآور شد: با تصویب این اقدام امکانات بیشتری در اختیار این فرودگاه قرار میگیرد که میتواند در ایجاد شغل تاثیر گذار باشد.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد نمونه این امکانات و تجهیزات را ایجاد گمرک هوایی و توسعه باند و پاویون فرودگاه یاسوج و گچساران عنوان کرد و یادآور شد: اگر ما بخواهیم میتوانیم با پیگیری خیلی از مشکلات و موانع بودجه را در استان برطرف کنیم.
وی به اختصاص اعتبار اشتغال زایی به سازمانها اعم از جهاد کشاورزی و سازمان صنعت، معدن و تجارت اشاره داشت و گفت: وقتی پول میدهیم باید اشتغال زایی صورت گیرد و با یک مورد و دو مورد موافقت نشود.
احمد زاده با بیان اینکه اشتغال برای ما بسیار مهم است، بیان کرد: اشتغال زایی باید پایدار باشد، زیرا بسیاری از جوانها در شهرها و روستاها به دنبال شغل هستند و این اعتبار به صورت درست هزینه شود.
وی به سومین دستور کار جلسه تهاتر اسناد خزانه به بدهی های مالیاتی و پیمانکاران اشاره داشت و گفت: تمامی فرمانداران و سازمانها موظف هستند پیمانکاران را شناسایی و به آنها اعلام کنند .
استاندار استان با بیان اینکه ۹۶۰ میلیارد تومان استان بدهی به پیمانکاران دارد، گفت: تنها ۶ میلیارد تومان از این بدهی به صورت اسناد خزانه تسویه شده است و تا پایان سال جاری بیشتر مهلت ندارد.
همچنین مدیرکل راه و شهرسازی استان با بیان اینکه خط ریلی اقلید به یاسوج ۱۷۴ کیلومتر است، گفت: ۲۲ و نیم کیلومتر از این خط به طور ۷۰ درصد انجام شده، اما نقطه ورودی شهر یاسوج مشخص نیست.
وی با اشاره به خط ریلی طریق الرضا از اقلید به یاسوج و اتصال آن به خط ریلی اهواز به شیراز در بابامیدان عنوان کرد : در صورتی که این کار انجام شود مسیر ۵۰۰ کیلومتری به طریق الرضا کاهش پیدا میکند.
تصویب سند آمایش سرزمینی کهگیلویه و بویراحمد در سال گذشته
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی شورای برنامه ریزی استان هم گفت: سند آمایش سرزمینی کهگیلویه و بویراحمد در سال ۹۳ شروع و تکمیل و در اسفند ماه ۹۹ به تصویب رسید.
شهابی بیان اینکه در سند آمایش سرزمینی، کشور به ۹ منطقه تقسیم شده است، افزود: استان کهگیلویه و بویراحمد، فارس و بوشهر جزء منطقه پنج هستند که باید تا پایان سالجاری با برگزاری جلساتن مشترک بین این سه استان ویرایش این سند انجام شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه بودجه استان با بیان اینکه در این سند همه ظرفیتها اعم از راه و ریلی، گردشگری، کشاورزی و دامپروری، آموزش عالی دیده شده است، اضافه کرد: این سند بعد از ۴۰ سال در استان ما تدوین شده و برای همه دستگاههای اجرایی استان نیز ارسال شده است.
وی چشم انداز این آمایش سرزمینی را سال ۱۴۲۴ اعلام کردو ادامه داد: باید برنامه ریزی لازم برای این سند انجام تا بتوانیم اقدامات خوبی برای استان انجام دهیم.
شهابی به چهار طرح فاضلاب درشهرستانهای لنده، باشت و یاسوج و محور ارتباطی باشت به چرام و دیشموک به باغملک خوزستان اشاره کرد و و گفت: در سازمان مدیریت برنامه و بودجه مجوز این چهار طرح دیده شده است.
وی با بیان اینکه سازمان جهاد کشاورزی استان ۲۱۴ طرح اشتغالزا با اعتبار ۳۷۱ میلیارد تومانی به شورای برنامه ریزی استان معرفی کرده است، افزود: سهم اعتبار سازمان کشاورزی ۱۰۱ میلیارد تومان است که باید براساس اولویت مهم بودن و اشتغال زایی بازبینی شود.
تشکیل پنج کمیته در شورای فرهنگ استان
همچنین حجت الاسلام میر محمدی مدیرکل امور اجتماعی استانداری استان با بیان اینکه اگر مسائل فرهنگی توجه بیشتری شود، بسیاری از مشکلات رفع خواهد شد، افزود: به طور مثال اگر فرهنگ سازی در مصرف بهینه آب صورت گیرد ما با کمبود آب مواجه نخواهیم شد.
وی به اولین دستور کار این جلسه را مصوبات شورای فرهنگ عمومی استان عنوان کرد و و یادآورشد: در این رابطه جلسات مختلفی تشکیل شد که در این رابطه پنج کمیته اجتماعی، زنان و خانواده به ریاست حوزه امور اجتماعی، تعلیم و تربیت به دبیری آموزش و پرورش، کمیته اقتصاد فرهنگ استان و کمیته فرهنگ، هنر و رسانه تشکیل شده است.
واریز پنجاه درصد از اعتبارات اشتغالزایی به حساب بانک تا پایان دی ماه
همچنین مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان دومین دستور کار این جلسه را اختصاص ۹۹۲ میلیارد تومان برای رفع بیکاری و اشتغال زایی استان عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه نرخ بیکاری استان زیاد است امیدواریم این اعتبار را در زمینه تولید اشتغال و کارآفرینی جذب کنیم.
غضنفر آرام افزود: ۵۰ درصد از این اعتبار تا پایان ماه جاری به حساب بانکهای عامل واریز میشود و امیدواریم بتوانیم آنها را به طور کامل جذب کنیم.
وی دستور سوم این جلسه را بدهی سازمانها و امور مالیاتی و تهاتر آنها با اسناد خزانه عنوان کرد و یادآور شد: اداره راه و شهرسازی، آب منطقهای و آب و فاضلاب بیشترین بدهکاری به بخش خصوصی را دارند که نیاز دارند سریعتر اسناد خزانه را جذب کنند.
ضرورت برگزاری جلسات کارشناسی در شورای فرهنگ عمومی
مدیرکل صدا و سیمای استان نیز به دستور کار مصوبات شورای فرهنگ عمومی استان اشاره داشت و گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در فرمایشات خود فرهنگ را زیربنا و به مثابه فضای تنفسی جامعه یاد میکنند و موضوع مهندسی سند فرهنگی نیز یکی از مطالبات ایشان است که در شورای عالی انقلاب فرهنگی با حضور متخصصان امر مورد مطالعه قرار گرفته و حالا به شوراهای فرهنگ عمومی استانها تفویض شده که متناسب با وضعیت هر استان برش استانی را مشخص کرده و در معرض عملیاتی شدن قرار بگیرد.
امیر رئوف با بیان اینکه در شورای فرهنگ عمومی استان جلساتی کارشناسی در این رابطه برگزار شد، افزود: امام جمعه شهر یاسوج و مجموعه کارگروههای ذیل این شورا به این پنج راهبرد رسیدند که انتظار میرود متعاقب با این ها، برنامههای عملیاتی مشخصی ارائه شود.
وی یکی از این راهبردها را هویت دینی، ملی و انقلابی دانست و گفت: هویت انقلابی یک کار ویژه و راهبرد بسیار مهم است که ما را از بساری از شبهات دور میکند و با راهبردی که حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری در ارتباط با هویت دینی و هویت انقلابی به کار بستند توانسته کشور را از گردنهها سخت در دوره ۴۲ سال انقلاب عبور دهد.
مدیرکل صداوسیمای استان ادامه داد: آقای استاندار، استان در برخی از زیرساختهای فرهنگی در مضیقه است که انتظار میرود در اعتبارات سالانه و حتی تخصیص اعتبار در بودجه سال ۱۴۰۱ فرهنگ و رسانه باید متاثر از تکلیفی که تحت عنوان برش استانی مهندسی فرهنگی استان است افزایش پیدا کند.
وی یادآور شد: با عملیاتی شدن این محورها باید راه برون رفت از مشکلات فرهنگی و اجتماعی هموار شود و باید بپذیریم اگر بخواهیم در حوزه فرهنگ تاثیرگذار باشیم باید از نگاه جزیرهای و بخشی عبور بکنیم و همه دستگاههای اجرایی استان خود را در قبال حوزه فرهنگ مکلف بدانند و به تعبیر مقام معظم رهبری تمامی طرح ها باید پیوست فرهنگی داشته باشد چرا که یک راهبرد بسیار دقیق بوده و میتواند کمک کار باشد.
رئوف با بیان اینکه مخاطب حوزه فرهنگ تنها نباید دستگاههای فرهنگی باشند، اضافه کرد: همه دستگاههای اجرایی و حاکمیتی در تحقق بخشیدن به تعالی فرهنگ و اجتماع موثر باشند و از طرفی باید از ظرفیت و پتانسیلهای مردمی برای ارتقای فرهنگ عمومی استان استفاده شود.