مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند: فرصتهای از دست رفته در سالهای پیش باعث شد امروز برخی "منطقه آزاد" را «منطقه آزار» بخوانند.
آنها با اشاره به مهاجرت معکوس خواستار توجه به وضع اقتصادی و اشتغال زایی در منطقه شدند و از حاکمیت چندگانه در منطقه آزاد و نداشتن حق امضاء مدیرعامل منطقه آزاد اروند به عنوان چالشهای منطقه اشاره کردند و خواستار وحدت رویه در تصمیم گیریها شدند.
توجه به آموزش وپرورش، اختصاص اعتبارات برای نوسازی مدارس، راه اندازی هنرستان کشاورزی و بهسازی فضاهای ورزشی از دیگر موارد طرح شده در این جلسه بود.
عیدانی یکی از مطالبه گران در این نشست گفت: از بین ۱۸۰ مرکز آموزشی در آبادان حدود ۷۰ مرکز فرسوده است و نیاز به بازسازی و نوسازی دارد.
محمدرضا اسکندری مدیر عامل منطقه آزاد اروند هدف از ایجاد مناطق آزاد را استفاده از ظرفیتهای تولید خواند و گفت: بیشتر مشکلات در اثر بیکاری به وجود میآید به همین دلیل اولویت سازمان منطقه آزاد اروند پیگیری تولید و اشتغال است.
برخی فرصتهای از دست رفته در سالهای گذشته باعث شد منطقه آزاد امروز به نقطهای برسید که برخی "منطقه آزاد" را «منطقه آزار» بخوانند.
اسکندری به برنامه هایش برای بهبود شرایط مالی منطقه آزاد اشاره کرد و گفت: با مدیر عامل پالایشگاه آبادان نشست مفصلی داشتیم و مقرر شرکت نفت عوارض خود را برای بهبود وضعیت شهری پرداخت کند و در غیر این صورت پروانه کسب شان باطل شود.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد اروند در ادامه با اشاره به موضوع فروش ساختمان منطقه آزاد اروند افزود: مشتری ساختمان منطقه آزاد، دانشگاه آزاد بود که طی قرار دادی با دانشگاه بغداد، قصد راه اندازی مرکز دانشگاه بین المللی را داشت و با راه اندازی این مرکز میتوان ۲ هزار دانشجوی خارجی وارد منطقه کرد.
اسکندری راه اندازی پردیس بین المللی را یکی از شاخصهای توسعه خواند و به موضوع واگذاری ساختمان آزمایشگاه غذا و دارو نیز پرداخت و توضیح داد: پردیس بین المللی دانشگاه تربیت مدرس قصد داشت در مهر ۱۴۰۱ کار رو شروع کند.
تفاهمنامهای بین وزارت بهداشت و منطقه آزاد امضا شده بود که منطقه آزاد ساختمان را خریداری کرد، اما وزارت بهداشت آن را تجهیز نکرد و منطقه آزاد تجهیز را نیز عهده دار شد، اما به جز میزان تجهیزات، واحدهای تولیدی منطقه آزمایشها را به بیرون واگذار میکنند و کاربری آن در حد انتظار نیست.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد اروند در رابطه با خودروهای پلاک اروندی نیز گفت: ۴۳ هزار خودرو پلاک اروندی وجود دارد که بر خلاف سایر مناطق آزاد در اختیار عموم قرار نگرفته است و یکی از این طرحها این است که قابلیت ملی شدن ۴۳ هزار خودروی خارجی در قبال دریافت مبلغ امکان پذیر شود تا درآمدی برای منطقه ایجاد شود.
بنا به گفته او موضوع با مجلس و کمیسیون اقتصاد نیز مطرح و در حال پیگیری است.
اسکندری به تامین مالی باشگاه صنعت نفت نیز اشاره کرد و گفت: قرار داد صنعت نفت باید اصلاح شود و ما به دنبال افزایش رقم قرار داد هستیم.