ناتوانی آمریکا در پاسخ به حمله موشکی ایران به عین الاسد، ابهت آمریکا را شکست و آغازی بر پایان حضور آمریکا در منطقه شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، ژنرال مک کنزی فرمانده نیروهای سنتکام در مصاحبه با نشریه آمریکایی نیویورکر گفته است: ایران در عین الاسد تقریبا هر نقطهای را که میخواست زد، موشکهایش هم دقیق، قدرتمند و وحشتناک بود. مک کنزی حدود دو سال پیش، وقتی دوربینهای امنیتی فرودگاه بغداد ورود سردار سلیمانی را به ثبت رسانده بود، به فرمان ترامپ، دستور حمله را صادر میکند.
او میگوید در آن لحظات، هیچ کس خوشحالی نکرد، زیرا باید خود را برای پیامدهای این اقدام آماده میکردیم، ما مطمئن بودیم که ایرانیها تلافی خواهند کرد.
نگرانی از تلافی ایران باعث میشود آمریکاییها هم واسطههایی را برای میانجی گری راهی ایران کنند و هم با تهدید از نشانه گرفتن ۵۲ هدف در ایران، تا ترور مسئولان، هزینه حمله را سنگین و تصمیم گیری را برای ایران سخت کنند.
اما برغم این تهدیدات ساعت ۱:۲۰ دقیقه بامداد ۱۸ دی ماه، ایران ۱۳ موشک فاتح و قیام، به سمت عین الاسد بزرگترین و مجهزترین پایگاه آمریکا در عراق شلیک و یکی یکی اهدافی را در عین الاسد منهدم میکند.
موشک بارانی که هم تبدیل به یک خاطره فراموش نشدنی برای سربازان آمریکایی و هم یک درس و تجربه برای فرماندهان این کشور شده است، درسی مهم که ژنرال مک کنزی حالا پس از دو سال ازآن حملات، میگوید: ظرفیت استراتژیک ایران بسیار بالاست و قدرت موشکهای ایران تهدیدی جدیتر و فوریتر از برنامه هستهای اش شده است.
اگر چه در ابتدا قرار بود ترامپ وانمود کند که همه چیز آرام است وهیچ سربازی آسیب ندیده است، اما پس از ۴۸ ساعت بی خبری خبرنگار نشریه صهیونیستی هاآرتص از ۲۲۴ سرباز زخمی خبر میدهد که برای مداوا به سرزمینهای اشغالی منتقل شده اند، سی ان ان هم اولین رسانهای است که خبرنگارش پس از ورود به عین الاسد از دیدن حجم بالای خسارت، بهت زده میشود.
آماری که پس از ۱۰ روز به ۱۱ سرباز زخمی و در نهایت به ۱۱۰ سرباز ضربه مغزی شده رسید.
اما حمله به عین الاسد از نظر کارشناسان، جدای از همه خسارت و تلفاتی که به همراه داشت، دارای آثار و تبعات زیادی بود، این حمله، اولین حمله رسمی به نظامیان آمریکایی پس از جنگ جهانی دوم محسوب میشد که یک کشور مستقیم مسئولیتش را بر عهده گرفت.
همچنین با ناتوانی آمریکا در پاسخ به این حمله در عمل ابهت آمریکا شکست و این آغازی بر پایان حضور آمریکا در منطقه شد.