کارشناس ارشد روانشناسی شخصیت نشانه های افراد دچار اختلال شخصیت اجتنابی را تشریح کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، مریم مسکین شخصیت اجتنابی یا دوریجو را از جمله اختلالات شخصیتی عنوان کرد و گفت: فرد مبتلا به این اختلال تقریبا در همه جوانب زندگی، طبق حداقل ۴ نشانه در حضور دیگران معذب است، احساس بی کفایتی میکند و نسبت به ارزیابی منفی دیگران به شدت حساسیت نشان میدهد.
وی دوری کردن فرد از شغلها و فعالیتهای حرفهای که در آنها به تماس اجتماعی و تعاملات اجتماعی زیاد نیاز دارند را از دیگر ویژگیهای این اختلال دانست و افزود: ترس از انتقاد، ایراد گیری یا مورد قبول واقع نشدن علت اینگونه رفتارها است.
مسکین اظهار داشت: همچنین فرد مبتلا دوست ندارد با دیگران رابطه میان فردی نزدیک داشته باشد مگر اینکه مطمئن شود او را دوست دارند، ضمن اینکه حتی وقتی با کسی رابطه میان فردی صمیمانه دارد، تودار است و با احتیاط حرف میزند و عمل میکند، زیرا از شرمنده یا مسخره شدن میترسد.
کارشناس ارشد روانشناسی شخصیت بیان کرد: فرد در موقعیتهای اجتماعی، دائم به این فکر است که هر لحظه ممکن است از او ایراد بگیرند یا عقایدش را قبول نکنند، همچنین در موقعیتهای میان فردی جدید، عصبی میشود، زیرا احساس بی کفایتی میکند.
بیشتر بخوانید: چگونه افکار منفی را از خود دور کنیم
وی احساس محرومیت از مهارتهای اجتماعی، جذابیت شخصی یا پایینتر از دیگران بودن را از دیگر ویژگیهای افراد دچار اختلال شخصیت دوری جو برشمرد و ادامه داد: این فرد معمولا دوست ندارد ریسک شخصی کرده یا در فعالیتهای جدید شرکت کند، زیرا ممکن است شرمنده شود و احساس بی عرضه بودن کند.