عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز : تنش گرما ممکن است تا حدود ۵۰ درصد میزان تولید دانه گندم را کاهش دهد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، دکتر محمد رضا سیاهپوش گفت: کشور ایران با قرارگرفتن در منطقه خشک و نیمهخشک در آینده بهشدت از مقوله گرمایش جهانی متاثر خواهد بود.
وی ادامه داد:براساس پژوهشی که در دانشگاه شهید چمران اهواز انجام شده است مشخص گردید که تنش گرما منجر به افزایش برخی ویژگیهای کیفی آرد گندم شده و میزان پروتیین، حجم رسوب زلنی و جذب آب آرد افزایش مییابد.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد:: تنش گرما ممکن است تا حدود ۵۰ درصد میزان تولید دانه گندم را کاهش دهد که زنگ خطری جدی در موضوع گرمایش جهانی زمین و امنیت غذایی آیندگان است.
بیشتر بخوانید : خاک ؛ ثروتی که فرسایش ، آن را به یغما می بَرد
دکتر سیاهپوش گفت: آنالیز آماری نشان میدهد در شرایط عادی و یا تنش گرما تفاوتهای ژنتیکی زیادی میان ارقام تجاری گندم از نظر کیفیت آرد وجود دارد و این موضوع یکی از عوامل اصلی اختلاف کیفیت آرد استانهای مختلف کشور است.