بخش کشاورزی استان خوزستان برای توسعه مکانیزاسیون و افزایش تولید محصولات اساسی، به ۳۰۰ هزار دستگاه تراکتور جدید نیاز دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان،رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان گفت:هم اکنون حدود ۳۷ هزار دستگاه تراکتور که عمر برخی از آنان بالای ۱۵ سال است در خوزستان وجود دارد که به هیچ وجه پاسخگوی نیاز بخش کشاورزی استان نیست.
خدارحم امیری زاده بیان کرد: با توجه به گستردگی بخش کشاورزی خوزستان، و اینکه قرار است حجم تولیدات استان تا سال ۱۴۰۴، به ۲۵ میلیون تن در سال برسد به این تعداد تراکتور نیاز داریم تا جوابگوی بخش کشاورزی باشد.
رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان افزود:برای افزایش تخصیص سهمیه تراکتور به خوزستان رایزنی با وزارت جهاد کشاورزی انجام شده و حتی پیشنهاد شده کارخانه تراکتورسازی تبریز، یک واحد خود را در خوزستان راهاندازی کند.
وی گفت: توجیه فنی و اقتصادی راه اندازی یک واحد تراکتورسازی در خوزستان اعلام شده و سازمان جهادکشاورزی استان به صورت جدی به دنبال دریافت موافقت اولیه سرمایه گذار است.
امیری زاده با اشاره به اینکه هم اکنون حدود ۱.۲ میلیون هکتار از زمینهای کشاورزی خوزستان زیرکشت میرود ادامه داد: یکی از مواردی که میتواند سطح زمینهای زیرکشت استان را به ۲.۲میلیون هکتار برساند تامین تراکتور مورد نیاز است.
به گفته وی یک میلیون هکتار از زمینهای کشاورزی خوزستان قابلیت کشت دارند، ولی به دلیل کمبود آب، نبود ادوات کشاورزی از جمله تراکتور و استفاده نکردن از شیوههای نوین کشت از جمله کشت گلخانهای، بدون استفاده مانده و بهره اقتصادی از این زمینها نمیشود.
رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان در ادامه با اشاره به مزیتهای بخش کشاورزی استان از جمله کشت در چهار فصل، شیب ملایم، خاک حاصلخیز و نیروی انسانی متخصص ادامه داد: چنانچه مکانیزاسیون به کمک بخش کشاورزی آید میتوان اشتغال در بخش کشاورزی خوزستان را در سطح قابل قبول افزایش داد.
استان خوزستان ۱۳.۵ درصد کل محصولات بخش کشاورزی کشور را تامین میکند و از این حیث رتبه نخست کشوری را دارد.
در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ به دلیل خشکسالی شدید که در نیم قرن اخیر بی سابقه بود و پیرو آن محدودیت یا ممنوعیت کشت برنج و ذرت دانهای و علوفهای، حجم تولیدات بخش کشاورزی خوزستان ۲۰ تا ۲۵درصد کاهش یافت.
بیشتر بخوانید:اجرای طرحهای کشاورزی در مسجدسلیمان، هفتکل لالی و اندیکا
استان خوزستان در سال زراعی گذشته با وجود خشکسالی شدید یک چهارم حجم خرید تضمینی گندم کشور را عملیاتی کرد.