در آئینی از محققان و پژوهشگران برتر مرکز تحقیقات کشاورزی ومنابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد تجلیل شد.
کاووس کشاورز افزود: این طرحها با هدف افزایش عملکرد محصولات کشاورزی کاهش هزینههای تولید، استفاده بهینه از منابع آب و خاک و محدود کردن کود و سموم شیمیایی در تولید محصولات باغی و زراعی به وسیله کشاورزان اجرا میشود.
وی ادامه داد: در سالیان اخیر طرحهای تحقیقاتی با موضوع معرفی ارقام اصلاح شده گرمسیری و نیمه گرمسیری در زمینهای دیم با هدف عملکرد بالا، نیاز آبی کم و مقاوم به خشکی آخر فصل وتولید هستههای اولیه بذری در استان در حال اجرا است.
کشاورز گفت: سالانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن هسته اولیه بذری در استان تولید و در اختیار کشاورزان استان و دیگر استانهای کشور که شرایط اقلیمی یکسانی دارند قرار میگیرد.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گفت: در راستای شعار سال مقام معظم رهبری و سیاستهای وزارت جهاد کشاورزی علاوه بر جهش تولید در دیم زارها و تولید هستهها اولیه بذری، دو پایگاه فناوری در مناطق سردسیری و گرمسیری برای آموزش کشاورزان و بهره برداران و آموزش مروجان فعال شده است.
کاووس کشاورز افزود: در سال گذشته ۷ هزار نفر روز آموزش برای کارکنان مرکز تحقیقات ۱۲ هزار نفر روز برای بهره برداران و ۴ هزار نفر روز برای سنجش مهارت در استان اجرا شده است.
وی از انتخاب ملی طرح آقای پروز واعظی از محققان استانی اجرا شده است گفت: ماشک علوفهای طلوع با عملکرد تولید ۱۶ تن علوفه تر در هکتار و پروتین گیاهی ۱-۱۹ درصدی که از یونجه ۴ درصد بیشتر است میتواند جایگزین خوبی برای نباتات علوفهای چند ساله باشد.
پروز واعظی هم گفت: کشت این محصول با توجه به محدودیت منابع آب، تأمین امنیت غذایی وبهبود خاکهای زراعی میتواند در پایداری تولید وافزایش درآمد کشاورزان نقش مؤثری داشته باشد.
جانشین فرمانده سپاه فتح استان هم گفت: در راستای شعار سال مقام معظم رهبری از طرحهای اشتغال زا که منجر به رونق تولید شود حمایت میشود.
سردار مثنوی افزود: استفاده از ظرفیت، توان و تجربه هزارو ۲۰۰ مهندس عضو جامعه مهندسین کشاورزی ومنابع طبیعی سپاه فتح استان فرصت خوبی برای رونق تولید به ویژه در بخش کشاورزی استان است.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهید سلیمانی گفت: روحیه انقلابی، کارجهادی خستگی ناپذیر، خدمت به مظلومان و محرومان و داشتن روحیه معنوی و اخلاص در عمل سردار سلیمانی الگویی بسیار خوبی برای اقشار مختلف جامعه باشد.
در این آئین از ۱۰ محقق وپژوهشگر برتر ملی واستانی تجلیل شد.