معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی گفت: گسترش تجارت با کشورهای همسایه از مهمترین برنامههای اقتصادی استان است.
وی، با اشاره به ضروررت تحرک در حوزه دیپلماسی اقتصادی افزود: بررسی ظرفیتها و موانع اقتصادی استان با کشورهای همسایه و شناساندن قابلیتهای حوزه اقتصاد و فرهنگ به یکدیگر، از طریق ارتباط با سفرای ایران، از اصلیترین برنامهها، برای جهش اقتصادی در سال آینده است.
بر اساس این گزارش، استاندار آذربایجان شرقی در ارتباط تصویری با سفیر جمهوری اسلامی ایران در آنکارا،با اشاره به تأکید رئیس جمهور بر استفاده از مزیت و ظرفیت استانهای مرزی برای گسترش همکاریها با کشورهای همسایه، گفت: از سفرای کشورمان در کشورهای همسایه انتظار داریم تحرک در حوزه دیپلماسی اقتصادی را جزو رویکردها و اولویتهای خود قرار دهند.
عابدین خرم افزود: با توجه به اقدامات انجامشده، میزان مبادلات تجاری ایران با ترکیه، نسبت به سال گذشته افزایش یافته؛ ولی با هدفگذاری ۳۰ میلیارد دلاری فاصله نسبتاً زیادی داریم که امیدواریم با تلاش بیشتر، مبادلات را به مرز قابل قبولی برسانیم.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در آنکارا نیز در این جلسه با اشاره به نگاهی که در ترکیه نسبت به تبریز وجود دارد، گفت: متاسفانه این نقش مهم به درستی در ایران منعکس و ترجمه نشده و ضروری است در سطح ملی به این موضوع تاکید شود که باید نقش تبریز در روابط ایران و ترکیه در همه جوانب برجسته شود.
محمد فرازمند افزود: بسیاری از آثار معماری در ترکیه از معماری تبریز الهام گرفته شده و نگاه مثبتی نسبت به تبریز در این کشور وجود دارد.
سجاد سلطانزاده ،سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در ارزروم هم در این ارتباط تصویری، با اشاره به اراده جدی ایران و ترکیه برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری، گفت: ریشهها و علایق فرهنگی و تاریخی دو طرف، زمینه را برای توسعه روابط در همه زمینهها مهیا کرده است و تلاش میکنیم تا موانع را برای تحقق این امر برطرف کنیم.