معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری: نرخ بیکاری استان ۱۳ و ۶ دهم درصد است که بیشتر آن مربوط به بانوان فارغ التحصیل دانشگاهی است .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، عظیمی در نشست اقتصادی، اشتغال وسرمایه گذاری استان یزد گفت: بررسی گزارش اقتصادی و اشتغالزایی روستا های شهرستان بهاباد و بررسی تحلیلی از آمار بیکاران استان یزد دو دستور کار کارگروه اقتصادی، اشتغال وسرمایه گذاری استان بود.
عظیمی افزود افزود:طرحهای اشتغالزایی روستاهای ده جمال، رحیم آباد، آریج و کموئیه بهاباد مورد بررسی قرار گرفت ومصوب شد تا با تهیه یک نقشه راه کامل این روستاها و روستاهای دیگر استان در مدت سه سال به یک نقاط شفاف و روشنی رسید.
سرپرست اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان هم گفت:نرخ بیکاری استان ۱۳ و ۶ دهم درصد است که بیشتر آن مربوط به بانوان فارغ التحصیل دانشگاهی است که باعث افزایش نرخ بیکاری استان شده است.
فلاحتی افزود:برای بهبود وضعیت اشتغال وبیکاری برنامههایی از جمله گسترش مشاغل خانگی برای بیکاران فارغ التحصیل پیشنهاد شد که افراد مهارتهای لازم را کسب وصدور مجوزهای مشاغل خانگی هدفمند در این حوزه صورت بگیرد.
وی همچنین به رونمایی سامانه جامع کاریابی به عنوان یک سامانه متمرکز و ملی در آخرین نشست شورای عالی اشتغال کشور اشاره کرد وافزود: کارفرمایان میتوانند فرصتهای شغلی را در این سامانه ثبت وکارجویان یا فارغ التحصیلان هم سوابق خودشان را دراین سامانه بارگزاری میکنند وکاریابیهای فعال استان هم حلقه واسط بین کارفرما و کارجویان شوند تا این ارتباط شکل بگیرد.
سرپرست اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزاری نمایشگاه کار با محوریت اجرایی مرکز مشاوره وخدمات کارآفرینی به همت شرکت شتابدهنده پیشگامان کویر استان هم را از دیگر برنامه برای بهبود وضعیت اشتغال استان نام برد.
کشور شاهی مدیر عامل شرکت شتابدهنده پیشگامان کویر استان یزد گفت:این نمایشگاه یک ارتباط بین کارجویان وکارفرمایان وافراد صاحب ایده ایجاد میکند.
استاندار یزد با اشاره به اهمیت موضوع اشتغال و تلاش برای اشتغالزایی در استان گفت: خروجی کارگروه اشتغال باید تاثیر موثر بر نرخ اشتغال استان داشته باشدوبنا داریم، نرخ بیکاری را به هشت درصد برسانیم.
مهران فاطمی در نشست کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری استان اظهار داشت: نقطه قوت ما به نقطه ضعف تبدیل شده و روستا که یک نقطه قوت است به دلیل ضعف در برنامه ریزی و عدم استفاده مناسب از ظرفیت روستاها در حال کاهش جمعیت هستند.
وی با بیان اینکه بر اساس الگوهای موفق روستایی کشور و حتی استان به بررسی بپردازیم که به چه شکلی با تقویت روستاها اقتصاد روستایی تقویت شده و جمعیت در روستاها حفظ شود افزود: هر روستا یک عاملیت پیشرفت هم دارد که میتواند برای مثال دهیار روستا باشد یا هر شخص و هر چیز دیگری که این قابلیت و قدرت را داشته باشد.
استاندار یزد با تاکید بر لزوم نیاز به یک برنامه اجرایی و قابل توجیه برای پیشرفت روستا ادامه داد: آنچه که مورد نظر است مدل اجرایی و عملیاتی برای تحقق اهداف و سپردن عاملیت به دهیار همچنین حمایت پرقدرت دستگاهها و بانکهای استان هستیم تا بر اساس برنامه زمانبندی به نتیجه مطلوب برسیم.
وی با بیان اینکه حتی ممکن است به همه اهداف هم دست پیدا نکنیم عنوان کرد: مواردی که شاخص است هم اگر بررسی شود و بتوانیم آنها را عملی کنیم ، قطعا نتیجه مطلوبی درپی خواهد داشت و برای موارد بعد هم در گامهای بعدی اقدام کرد.
فاطمی با اشاره به لزوم حضور تعاونیها در روستاها و تقویت تعاونیهای موجود روستایی در استان تصریح کرد: روستاهای استان یزد در هر شهرستان به صورت منظومه و کنار هم قرار دارند و میتوان فعالیتهای اقتصادی و اشتغالزایی روستایی را به صورت اشتراکی انجام داد.
وی با تاکید بر سرمایه گذاری در روستاها از سوی افراد غیرروستایی عنوان کرد: الگوهای موفق در این زمینه هم زیاد داریم و لازم است از الگوهای عملی و مدل اجرای آن برای توسعه روستاها و معکوس شدن مهاجرت بهره ببریم.
استاندار یزد با بیان اینکه در تلاشیم اقتصاد پایدار روستایی و اشتغال و جمعیت روستایی ایجاد کنیم اظهار داشت: توجه به آموزش همچنین حوزه بهداشت و درمان از ضروریات است و اگر از این موارد غفلت کنیم هیچیک از کارهای انجام شده به نتیجه مطلوب نمیرسد، چون بخشی از مهاجرتها فارغ از شغل و اقتصاد به آموزش و بهداشت و درمان مرتبط است.
وی با بیان اینکه موضوع اشتغال در صدر مسائل استان است و برگزاری جلسات کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری باید بر اساس برنامه زمانبندی مشخص و خروجیهای اجرایی در مصوبات باشد افزود: نتیجه این جلسات باید تاثیر مشهود و معنادار بر نرخ اشتغال استان داشته باشد.
فاطمی با بیان اینکه برنامه استان یزد این است که نرخ بیکاری استان به ۸ درصد برسد، تصریح کرد: تمامی برنامههایی که در این حوزه اجرایی میشود باید منجر به کاهش نرخ بیکاری در طول ۴ سال شود و به نرخ مطلوب برسیم و عدد را تک رقمی کنیم.