منابع سیاسی عراق اعلام دولت کاظمی مبنی بر پایان حضور نظامیان آمریکایی در این کشور را با واقعیت منتخب منطبق نمی دانند.
در حالیکه دولت عراق روز جمعه ۱۰ دیماه رسما پایان ماموریت و خروج نظامیان امریکایی از این کشور را اعلام کرد رهبران سیاسی این کشور این ادعا را رد و تاکید می کنند هیچ نشانه ای مبنی بر خروج نظامیان اشغالگر امریکایی از عراق دیده نمی شود و این نیروها تحت عناوین دیگر در این کشور حضور دارند.
پارلمان عراق پس از عملیات تروریستی ارتش امریکا در به شهادت رساندن سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس قانون الزام دولت کاظمی به اخراج فوری نظامیان اشغالگر امریکایی از این کشور را به تصویب رساند اما با این حال این مصوبه به بهانه های مختلف به عقب افتاد تا اینکه دولت امریکا اعلام کرد تا پایان سال 2021 نظامیان خود را از عراق خارج خواهد کرد.
اما با اینکه چند روزی از سال میلادی 2022 گذشته و علی رغم اعلام دولت کاظمی مبنی بر پایان ماموریت نظامیان امریکایی در این کشور, رهبران احزاب سیاسی عراقی می گویند اعلام خروج نظامیان اشغالگر از کشورشان نمایشی بیشتر نیست و این نیروها همچنان در عراق بسر می برند.
جنبش صدر که در انتخابات پارلمانی اخیر بیشترین کرسی ها را به دست آورده خواستار پایان دادن به هرگونه استفاده از حریم هوایی عراق از سوی نیروهای اشغالگر و همچنین خروج نیروهای نظامی و امنیتی از سفارت آمریکا در بغداد شده و گفته است از این به بعد باید شمار مستشاران خارجی و وظایف آنها دقیقا مشخص شود و نیروهای نظامی عراق باید بطور کامل مسئولیت لجستیک و امنیتی در کشور را برعهده بگیرند و هیچ طرف خارجی حق مداخله در کار ارتش را نداشته باشد.
احمد الکنانی، عضو ائتلاف الفتح در گفتگو با پایگاه اینترنتی العهد نیوزگفت، نظامیان امریکایی با همان تعداد و تسلیحات ، در خاک عراق حضور دارند و فقط عنوان ها تغییر کرده است.
« احمد عبدالحسین» از اعضای دفتر سیاسی جنبش عصائب اهل الحق عراق با اشاره به اینکه نشانهای از خروج نظامیان آمریکایی از عراق به چشم نمیخورد، اقدام واشنگتن در این زمینه را فریبنده خواند.
وی افزود: ما تاکنون هیچ نشانهای از عقب نشینی نیروهای آمریکایی از عراق نمیبینیم. نظامیان آمریکایی از عراق به سمتهای پایگاههای خود در اردن یا حتی کشورهای حوزه خلیج فارس نرفتهاند.
« الرکابی» عضو سابق کمیته امنیت و دفاع پارلمان عراق با بیان اینکه اعلام خروج نیروهای آمریکایی از کشورش یک نمایش دروغین است، گفت عراق هیچ نظارتی بر نیروهای آمریکایی مستقر در پایگاه عین الاسد ندارد.
در همین حال گروههای مقاومت عراقی هشدار داده اند برای اخراج نظامیان اشغالگر به زور متوسل خواهند شد و طی چند روز گذشته چند حمله به کاروان های لجستیک نظامیان آمریکایی شده که ادعای خروج نظامیان امریکایی از عراق را با ابهام روبرو کرده است.
هر چند برخی کارشناسان معتقدند امریکا با اوجگیری قدرت چین ترجیح میدهد که توان نظامی خود را بر محور «ایندو-پاسفیک» متمرکز کند و نظامیان خود را از غرب آسیا خارج سازد اما به نظر می رسد با توجه به اینکه چین روزانه 14 میلیون بشکه نفت از خلیج فارس وارد می کند یکی از راههای مهار چین کنترل منابع نفت و گذرگاههای آبی است و بر این اساس بعید است که امریکا نیروهای خود را از منطقه خارج کند.
اما با این حال در خصوص ادعای خروج نظامیان امریکایی از عراق و ماموریت مستشاری این نیروها در این کشور از سوی کارشناسان منطقه ابهاماتی مطرح شده که به آنها اشاره می شود:
۱- تعداد نیروهای آمریکایی باقیمانده در عراق
۲- نوع و دامنه فعالیتهای مستشاری نیروهای آمریکایی
۳- زمان پایان فعالیتهای مستشاری نیروهای آمریکایی
۴- وضعیت کنترل عراق بر حریم هوایی با وجود پرواز هواپیماهای شناسایی آمریکایی
۵- وضعیت تحویل تجهیزات به نیروهای عراقی
۶- امکان مقابله پدافندی عراق با هرگونه هواپیما یا پهپاد خارجی (بهویژه از نوع صهیونیستی آن!)
۷- کیفیت حضور نیروهای آمریکایی در اقلیم کردستان
۸- نقل و انتقال تجهیزات و نیروهای آمریکایی میان خاک عراق و سوریه
۹- وضعیت کنترل پایگاههای آمریکایی به ویژه پایگاه بزرگ و مهم عینالاسد
۱۰- اختیار عراق در تدوین دکترین دفاعی و انعقاد قراردادهای خرید تسلیحات و سایر همکاریهای نظامی با طرفهای غیر آمریکایی
----------------------------------------
رضا محمدمراد